Antalya

Hakkari'deki terör saldırısı

22:51 07 Eylül 2015
Hakkari'deki terör saldırısı

Saldırı, Antalya, Isparta ve Muğla'da protesto edildi

 Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı, Antalya, Isparta ve Muğla'da protesto edildi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan grup, Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. "Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Grup, burada şehitler için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu. 

Grup adına basın açıklaması yapan Baran Akkaya, Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröre karşı mücadelesinde sonuna kadar haklı olduğunu söyledi.

Kararlı biçimde terör örgütü PKK'nın üzerine gidilmesi gerektiğini belirten Akkaya, "Bugün bütün Türkiye'nin tek yürek olduğunu gösterelim. Bugün Mehmetçikle eşitlenelim. Türkiye'nin sahipsiz ve Mehmetçiğin yalnız olmadığını her yerde gösterelim. Türkiye'yi bölmeye kalkanlar başarısız olacaktır. Türk'üyle, Kürt'üyle bu millet kardeşliği ve barışı sağlayacaktır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından grup, dağıldı.

- Manavgat

Manavgat ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin kişilik grup, Antalya Caddesi'nden yürüyüşe geçti.

Sloganlar atarak, Türk bayraklarıyla yürüyen grup, Antalya Caddesi ve ardından Fehmi Boztepe Caddesi'nden geçerek Çakal Deresi mevkisindeki HDP İlçe Başkanlığına yürüdü. 

HDP İlçe Başkanlığı önünde önlem alan polis, bariyer kurarak göstericilerin geçişine izin vermedi. Bir süre polise direnen bazı protestocular, bariyeri aşarak parti binasını taşladı. 

Binaya tırmanan bazı göstericiler de birinci kattaki tabelayı söktü. Daha sonra parti binasına giren göstericiler, içerideki eşyaları sokağa attı. 

Sokaktaki grup, binadan atılan parti dokümanları, flama ve eşyaları yaktı. 

Grup, daha sonra İstiklal Marşı okudu, binaya Türk bayrağı astı. 

Bir süre daha slogan atan göstericiler, bölgeye takviye askeri birliklerin sevk edilmesi üzerine ilçe merkezine yürüdü. Grubun ayrılmasının ardından itfaiye ekipleri, sokakta yanan eşyaları söndürdü.

- Alanya

Alanya ilçesinde sosyal medya aracılığıyla örgütlenen yaklaşık 500 kişilik grup, Atatürk Anıtı'nda toplandı.

Sloganlarla Alanya Askerlik Şubesine kadar yürüyen gruptan bazı kişiler, kimliklerini çıkararak askere yazılmak istedi.

Daha sonra "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Hepimiz Mehmetiz, PKK'ya yeteriz" sloganları atan grup, Mardin'in Dargeçit ilçesinde yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'un evine tekbir getirerek yürüdü.

Polis ekiplerinin oluşturduğu güvenlik alanında yürüyen grup, şehit ailesine taziye ziyaretinde bulunduktan sonra dağıldı.

- Isparta

Aralarında Isparta Şehit Aileleri Derneği üyelerinin de bulunduğu grup, Türk bayraklarıyla Halil İbrahim Parlar Caddesi'nden yürüyüşe geçti. 

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Isparta uyuma, şehidine sahip çık" sloganları atarak Mimar Sinan Caddesi'ne ulaşan grup, İstiklal Marşı'nın ardından Kaymakkapı Meydanı'nda toplandı. 

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Emin Pınar, barış sürecine daha fazla annenin gözyaşının akmaması adına destek verdiklerini hatırlattı.

Destek verirken de dik ve onurlu duruşlarından ödün vermediklerini ifade eden Pınar, gelinen noktada bu sorunun, müzakere ile değil, mücadeleyle başa çıkılacağının anlaşıldığını savundu.

Pınar, Dağlıca'daki saldırıdan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, çatışma bölgesindeki askerlere güç ve kuvvet diledi. 

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. 

- Muğla

Bodrum Belediye Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, terörü lanetledi.

Türk bayraklarıyla, "Bodrum uyuma, şehidine sahip çık", "Askere uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan grup, yolcu minibüsleri ve motosikletleriyle Garnizon Komutanlığı önüne geldi. Gruba yoldan geçen vatandaşlar ve limanda demirli teknelerdekiler de destek verdi. 

Grup, İstiklal Marşı'nın ardından ilçe merkezinde tur attı ve Belediye Meydanı'nda bir araya geldi.

Grup, üzerinde Türk Bayrağı bulunan ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" yazılı pankart açarak, polisin geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'ne doğru yürüdü.

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan grup, bir süre slogan attı.

Grup, Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları atarak İsmet Çatak Caddesi'nden Cumhuriyet Caddesi'ne kadar yürüdü.

Grup, daha sonra dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.