Antalya

Şehit Uğur Yıldız'ın ismi parka verildi

17:56 02 Ekim 2015
Şehit Uğur Yıldız'ın ismi parka verildi

Manavgat Belediye Meclisi, yeni yapılan bir parka şehit Sözleşmeli Piyade Er Uğur Yıldız'ın ismini verdi

Manavgat Belediye Meclisi tarafından Hakkari Dağlıca'da terör örgütünün kurduğu hain pusuda şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Uğur Yıldız'ın ismi, Mimar Sinan Mahallesi'nde yeni yapılan bir parka verildi.

Manavgat Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Şükrü Sözen başkanlığında yapıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Şükrü Sözen, şehit Uğur Yıldız'ın adının verileceği biri Mimar Sinan Mahallesi'nde, diğeri Örnek Mahallesi'nde olmak üzere iki yeni park bulunduğunu söyledi.

Sözen, şöyle konuştu:

"Şehitlerimiz konusunda hepimiz aynı hassasiyetteyiz. Şehitlerimiz konusunda halkımız adına, kendimiz adına üzerimize düşeni yapıyoruz. Bu duyarlılık bütün Manavgat halkımızın duruşudur. Daha önce de şehidimiz Ahmet Ozan Şarlak'ın adını Sorgun Mahallesi'ndeki parka vermiştik. Şimdi de görevimizi yaparak sizin de onayınız ve seçiminiz ile Uğur Yıldız'ın adını bir parkımıza vereceğiz. İki parktan birini seçeceğiz."

Meclis üyeleri, Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Gün Sazak üst geçidi yanındaki parka şehit Uğur Yıldız'ın adının verilmesini oy birliği ile karara bağladı.

Başkan Sözen, Manavgat'a bir şehitlik anıtı yapılması ile ilgili yıllardır girişimleri olduğunu ancak tahsis konusunda sıkıntı yaşadıklarını vurguladı. Sözen, şunları söyledi:

"Şehitlerine bu kadar sahip çıkan bir kentte bir sitemimi de edemeden geçemeyeceğim. Manavgat Belediyesi olarak neden bir şehitliğimiz olmasın dedik ve yıllardır bunun mücadelesini verdik. Çakalderesi mevkisinde bununla ilgili hazırlanmış, Kaymakamlığa sunulmuş son derece güzel bir projemiz vardı. Tahsis taleplerimizi Büyükşehir Belediyesine ilettik. Bu konudaki hassasiyetlerimizi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanına da ilettik. Ancak geçen zamanda talebimize bir cevap alamadık. Şehitlik projemizi hayata geçirmemiz için buranın tahsisinin belediyemize verilmesi gerekli. Bu konuda tüm meclis üyelerimizden destek istiyorum."

Sözen'in isteğinin son derece olumlu olduğunu dile getiren AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri, bu konuda gereken desteği verecekleri bildirdiler.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.