Antalya

Antalya'ya "Beş Çiçekli Altın Şehir" ödülü

10:00 04 Ekim 2015
Antalya'ya "Beş Çiçekli Altın Şehir" ödülü

Kanada'nın Kamloops kentinde düzenlenen Çiçek Açan Şehirler yarışmasında Antalya, "Beş Çiçekli Altın Şehir" ödülünü aldı

 Antalya, Kanada'nın Kamloops kentinde düzenlenen Çiçek Açan Şehirler yarışmasında "Beş Çiçekli Altın Şehir" ödülünü kazandı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kanada merkez bir sivil toplum örgütü olan Communities in Bloom tarafından ulusal ve uluslararası kategorilerde düzenlenen Çiçek Açan Şehirler yarışmasında, Valilik himayesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Kaleiçi, Hıdırlık Sokak Projesi şampiyon oldu.

Çiçek Açan Şehirler Başkanı Bob Lewis, uluslararası kategorisinde, nüfusu 2 milyonun üzerinde kentler arasında, Kanada'dan iki, Çek Cumhuriyeti ve Güney Kore'den birer kent ve Türkiye'den Antalya'nın finale kaldığını bildirdi.

Lewis, uluslararası düzeyde ve yarışmanın en üst kategorisindeki ödülün Antalya'ya verildiğini açıkladı. Kent peyzajı, çevre düzenlemeleri ve halkın projeyi sahiplenmesinin etkileyici olduğunu belirten Lewis, ödülün bir kente verebilecekleri en büyük ödül olduğunu bildirdi.

 Düzenlenen törende ödülü Lewis'ten, Antalya Valisi Muammer Türker ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel birlikte aldı.  

Törende konuşan Vali Türker, Antalya'nın birçok medeniyete evsahipliği yaptığını belirterek, "Bu projeyle birlikte geçmişten ilham alıyor ve geleceğimizi inşa ediyoruz. Türkiye'den ilk kez bir şehir bu yarışmaya katıldı, valilik, belediye ve EXPO 2016 Antalya ile paydaşların yanı sına Antalya Kaleiçi esnafı ve orada yaşayanlar bu projenin parçasıydı, herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de "Bu ödül belediyelerin bir oskarı niteliğinde. Bu oskar aileme, Antalya'ya ve Türkiye'ye gidiyor" diye konuştu.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez ise uluslararası kategoride ödül almaktan mutlu olduklarını belirtirken, Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, EXPO ve Antalyalıların çabasının sonucu olarak ödülü aldıkları için mutlu ve gururlu olduklarını bildirdi.

- 30 ülkeden şehir katıldı

Çiçek Açan Şehirler yarışması geleneksel olarak ulusal ve uluslararası kategoride yapılıyor. Nüfus oranına göre kategorilendirilen yarışmaya bu yıl 30 ülkeden şehirler katıldı. Antalya'nın katıldığı en üst kategoride 5 kent finale yükseldi.

Kanada merkezli 1995 yılında kurulan ve bir sivil toplum örgütü olan Communities in Bloom, kendini çevreyi korumaya adamış ve toplumsal katılımla çevresel güzelleşmeyi sağlamayı ve zorlu bir süreç gerektiren ulusal program oluşturmayı ilke eden bir sivil toplum kuruluşu özelliği ile tanınıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.