Antalya

"Akılcı Antibiyotik Kullanımı Eğiticileri Koordinasyon Toplantısı"

11:38 05 Ekim 2015
"Akılcı Antibiyotik Kullanımı Eğiticileri Koordinasyon Toplantısı"

 Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığınca düzenlenen  "Akılcı Antibiyotik Kullanımı Eğiticileri Koordinasyon Toplantısı" Antalya'da başladı.

Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen toplantının açılışında konuşan Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Muhammet Ali Oruç, akılcı ilaç kullanımı konusunda sağlık çalışanları ve halkta farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini bildirdi. 

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığınca Kundu Turizm Bölgesi'ndeki bir otelde düzenlenen "Akılcı Antibiyotik Kullanımı Eğiticileri Koordinasyon Toplantısı"nda konuşan Oruç, akılcı olmayan ilaç kullanımı ve antibiyotik direncinin, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'nin de karşı karşıya kaldığı ciddi halk sağlığı sorunlarından olduğunu belirtti. 

Oruç, akılcı ilaç kullanımı konusunda sağlık çalışanları ve halkın bilinçlendirilmesi, farkındalık yaratmak için "akılcı ilaç kullanımı ulusal eylem planı 2014-1017"yi hazırladıklarını anlatarak, bu planın 20 stratejik hedef ve 99 faaliyetten oluştuğunu kaydetti. 

Türkiye'nin her ilinde "Akılcı ilaç il koordinatörlüğü" oluşturduklarına dikkati çeken Oruç, şöyle konuştu:

"Gereksiz ve yanlış antibiyotik kullanımıyla doğrudan ilişkili olan antibiyotik direncinin yavaşlatılmasını hedefliyoruz. Dünya Sağlık Örgütü'nin 2011 yılında yaptığı araştırmaya göre, Türkiye 42 ülke arasında en yüksek antibiyotik tüketimine sahip olan ülke oldu. Yaptığımız çalışmalar ile 2014 yılında yüzde 6,5'lik azalmayı sağladık. Antibiyotiklere karşı direnç gelişimi ile mücadele için bölgesel, ulusal ve küresel düzeyde işbirlikleri ve çalışmaları güçlendireceğiz." 

Akılcı ilaç kullanımı il koordinatörleri, enfeksiyon uzmanları ve akademisyenlerden oluşan yaklaşık 430 kişinin katıldığı toplantı, 7 Ekim'de  sona erecek. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.