Antalya

Yeni Emek'te kentsel dönüşüm için referandum

15:36 05 Ekim 2015
Yeni Emek'te kentsel dönüşüm için referandum

Kentsel dönüşüm planı hazırlanan Yeni Emek Mahallesi'nde, Kepez Belediyesinin hazırladığı planlamayı onaylamak için 18 Ekim 2015 tarihinde referanduma gidilecek.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Yepyeni Yeni Emek Projesi" başlıklı kentsel dönüşüm planı, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla mahalle sakinlerine tanıtıldı.

İçinden yeni tramvay hattının geçeceği mahallede yapılan yeni planlamayla, küçük arsalar birleştirilerek büyük adalara dönüştürülecek. İçinde otopark, parklar, sosyal ve spor alanlarının yer alacağı büyük ve lüks sitelerin yer alacağı adalarda, binalar 10'ar katlı olabilecek.

Kepez'deki projeleri artık ortak akılla ve halkın katılımıyla üretildiğini belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Projelerimiz halkla paylaşılıyor, referanduma sunuluyor. Kabul edilirse, halkımızla birlikte uygulanıyor. Yeni Emek Mahallemize, mahallelilerin talepleri üzerine geliştirdiğimiz kentsel yenileme projesini, kendileri ile paylaştık" dedi

Projeyi 18 Ekim 2015 tarihinde referanduma sunacaklarını belirten Tütüncü, hak sahiplerinin katılacağı referandumdan çıkacak sonuca göre, planlamanın uygulanıp uygulanmayacağının belirleneceğini bildirdi.

Mahallelilerin planı kabul etmesi durumunda sitelerin 2 yıl içinde vücut bulabileceğini belirten Tütüncü, "Yapalım, kabul ediyoruz diyorsanız, bu planı uygulayacağız. Hemşehrimiz arzu ediyorsa yaparız, arzu etmiyorsa bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Kabul etmezseniz de, pes etmeyiz. Daha iyi bir formül bulunabilir mi, onu araştırırız. Ama şu an daha iyi bir formül yok" açıklamasında bulundu.

Planlamanın hak sahiplerine önemli faydalar sağlayacağını ifade eden Tütüncü, şunları kaydetti:

"Yapmış olduğumuz çalışma neticesinde 300 metrekare arsası olan vatandaş, müteahhide verdiğinde sadece 90 metrekarelik bir daire alabiliyordu. Ama şimdi bu planla kendisine 3 tane 90 metrekarelik daire kalacak. Her bir hemşehrimize 2 tane daireyi hediye etmiş oluyoruz.  Eski binalar var. Onlar da kentsel dönüşüme girince, aylık 650 lira kira yardımı alacaklar. 100 metrekare dairesi olanlar, yine 100 metrekare daire alırken vergi ya da harç ödemeyecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.