Antalya

Manavgat’ta velilerin nakil tepkisi

16:06 05 Ekim 2015
Manavgat’ta velilerin nakil tepkisi

Manavgat’ta bir grup, bilgileri dışında çocuklarının okullarının değiştirildiğini iddia ederek, bu duruma teki gösterdi

Manavgat’ın Güzelyalı Mahallesindeki bazı öğrenci velileri, çocuklarının başka bir okula nakledildiğini belirterek buna tepki gösterdi.

Oymapınar Mehmet Bozkurt İlkokulu ve Ortaokulu önünde toplanan yaklaşık 20 kişi,  çocuklarının haberleri olmadan Değirmenli Mahallesindeki okula nakledildiğini iddia etti.

Grup adına konuşan Abdullah Boz, Güzelyalı Mahallesinde okul olmadığı için yıllardır taşımalı eğitimle çocuklarının Oymapınar Mehmet Bozkurt İlkokulu ve Ortaokulu’nda okuduğunu belirterek,  çocuklarının bu yıl haberleri olmadan Değirmenli Mahallesindeki okula nakledildiğini savundu.

Değirmenli Mahallesindeki okulun yetersiz olduğunu ve çocuklarının yıllardır okuduğu okula gitmek istediklerini ifade eden Boz, “Bizlerin haberi olmadan çocuklarımızı Değirmenli İlkokulu ve Ortaokuluna nakletmişler. Gerekçesi olarak da taşımalı eğitim olduğu için Değirmenli Okulunun daha yakın olduğunu söylüyorlar. Bizim mahalleden Oymapınar Mahallesi 10 kilometre, Değirmenli Mahallesi 8-9 kilometre, biz bu aradaki taşıma farkını ya da servis ücretini tamamen ödemeyi kabul ediyoruz. Bunu bahane ediyorlar"  diye konuştu.

Çocuklarının da yeni okula gitmek istemediğini belirten Boz, "Çocuklarımız o okula gitmek istemiyor. Yıllardır Oymapınar’da okuyorlar, arkadaşları, öğretmenlerinden ayrılmak istemiyorlar. Biz çocuklarımızın tekrar bu okula alınmasını istiyoruz” dedi.

Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manavgat Kaymakamlığına da gittiklerini anlatan Boz, bir haftadır konunun çözülemediğini ifade etti.

"Okullar açılmadan planlama yapıldı"

Gazetecilere açıklama yapan Manavgat Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir de, nakilden öğrenci velilerinin haberi olduğunu belirterek, okullar açılmadan önce müfettişlerin raporları doğrultusunda okul planlamaların yapıldığını söyledi.

Buna göre de nakil işleminin gerçekleştiğini anlatan Sarıdemir, taşıma ihalesinin ve öğretmen atamalarının da yapıldığını kaydetti.

Sarıdemir, okulu yeniden değiştirme imkanlarının olmadığını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.