Antalya

Genel seçime doğru

17:24 06 Ekim 2015
Genel seçime doğru

AK Parti Antalya milletvekili adayları, seçim çalışmalarını sürdürdü

AK Parti Antalya milletvekili adayları Hüseyin Samani ve Sena Nur Çelik seçim çalışmalarına devam etti.

Aksu ilçesi Pınarlı Mahallesi'ni ziyaret eden Samani, burada yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Çerkez hangi mezhepten olursa olsun herkesin eşit olduğunu söyledi.

AK Parti'nin çözüm süreci konusunda elini taşın altına koyduğunu belirten Samani, "37 yıldır devam eden bir sorun var. Bugüne kadar savaşlı mücadeleler yaptık ama olmadı. Devlette bir yöntem değiştirdi ve çözüm sürecini başlattı. Ancak bizim uzattığımız ele silahla cevap verildi" dedi.

- "Tüm Türkiye PKK'nın bu topraklardan kökünün kurutulmasını istiyor"

 Samani, Doğu ve Güneydoğu Bölgesini karış karış gezdiği ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bölgede evi yanan, çocuğu kaçırılarak dağa çıkarılmaya zorlanan, aracı yanan, asfaltı patlatılan, öldürülen, zulüm çeken ve evlerinden çıkamayan Kürt kardeşlerimiz. Kürt halkı fazlasıyla zulüm görüyor. Vatanı muhafaza etmek için gencecik fidanlarımızı toprağa veriyoruz. Tüm Türkiye PKK'nın bu topraklardan kökünün kurutulmasını ve bu durum son bulmasını istiyor."

 - Sena Nur Çelik

Kepez ilçesinde, Erenköy, Yenidoğan, Şafak, Gülveren ve Güneş mahallelerini ziyaret eden Çelik, kadınlarla yaptığı toplantıda 1 Kasım seçimleri için destek istedi.

AK Parti olarak kadınlara doğum yardımı yapacaklarını belirten Çelik, "Kadınlarımıza doğum yaptıkları zaman ilk altını devletimiz verecek. Doğumda ilk çocuğa 300 lira, ikinci çocuğa 400 lira, üçüncü çocuğa ise 600 lira vereceğiz. Çalışan kadınlarımız doğum yaptığında yarı zamanlı, tam ücretli çalışma imkanı getireceğiz. Tüm belediyelerde ise kreş açılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

- "Gençlere ücretsiz internet erişimi sağlayacağız"

Çelik, seçim beyannamesinde gençlere yönelik alınan projeler hakkında da bilgi vererek, şöyle konuştu:

"Gençlerimiz ilk kez bir işe giriyorsa, bir yıl boyunca maaşları devlet tarafından karşılanacak. Gençlerimizi iş kurmaya teşvik etmek için, 3 yıl boyunca gelir vergisi almayacağız. Gençlere ücretsiz internet erişimi sağlayacağız. İnşallah kadınlarımızın ve gençlerimizin desteğiyle 1 Kasım'da yeniden tek başına iktidar olacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.