Antalya

Kumluca'da kanallarda genişletme ve temizlik çalışması

11:31 09 Ekim 2015
Kumluca'da kanallarda genişletme ve temizlik çalışması

 Kumluca Belediyesi tarafından, kış aylarında yaşanan su baskınlarının önüne geçebilmek amacıyla kanallarda genişletme ve temizlik çalışması başlatıldı.

Kumluca Belediyesi tarafından Mavikent Mahallesi’nde bulunan dere ve kanallarda temizlik ve genişletme çalışması başlatıldı. Çalışmalarda kanalların içleri temizlenirken, dar ve su debisini taşıyamayan bölgelerine ise ek büz ve menfezler yerleştiriliyor.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Mavikent Mahallesi'nde özellikle geçen yıl meydana gelen su baskınlarında tarım arazilerinin zarar gördüğünü, bu konuda belediye ve DSİ olarak bazı çalışmalar başlatıldığını söyledi.

Çalışmalar kapsamında dere ve kanalların temizlendiğini ifade eden Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Belediye olarak imkanlarımız dahilinde dere ve kanallarda temizlik çalışması yapıyoruz. Su taşımda yetersiz kalan köprü ve bazı menfezlere ek menfezler koyuyoruz. Çalışmalarda en çok zorlandığımız yerler, vatandaşlarımızın dere ve kanal kenarlarındaki işgalleri oluyor. Bu konuda da vatandaşlarımızdan en azından kanallar temizlenene kadar dere ve kanal kenarlarında kendilerine çalışma yapabilecek alanları oluşturmalarını istiyoruz."

Yürütülen çalışmaların amacının geçmişte yaşanan su baskınlarının tekrar yaşanmaması olduğunu kaydeden Çetinkaya, bu konuda vatandaşların ve diğer kurumların da gerekli hassasiyeti göstermelerini gerektiğini bildirdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.