Antalya

Manavgat Emniyet Müdürü Özgönül'den dolandırıcılık uyarısı

16:32 09 Ekim 2015
Manavgat Emniyet Müdürü Özgönül'den dolandırıcılık uyarısı

Manavgat Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, son zamanlarda kendilerini polis, asker, savcı ve hakim olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran kişilere karşı vatandaşları uyardı.

Özgönül, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede son dönemde telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis, asker, hakim ve savcı gibi tanıtıp dolandırıcılık yapıldığını bildirdi.

Hiçbir kamu çalışanının vatandaştan para istemeyeceğinin altını çizen Özgönül, bu durumlarda vatandaşların 155'i aramaları ve en yakın polis merkezine giderek bilgi vermeleri gerektiğini söyledi.

Özgönül, şunları kaydetti:

"Suç işlemeyi alışkanlık haline getirmiş art niyetli kişiler, son günlerde teknolojik imkanları da kullanarak dolandırıcılık faaliyetleri içerisinde bulunuyorlar. Vatandaşlarımızı telefonla arayıp kendilerini, asker, polis, savcı ve hakim olarak tanıtan kişiler, 'Terör örgütü hesaplarınızı ele geçirdi, kimlik bilgilerinizi kullanarak sizin adınıza faaliyet gösteriyor' diyerek vatandaşlarımızı kandırmaya çalışmaktadırlar. Yine bu şahıslar, 'Kuyumcuda meydana gelen hırsızlık olayında parmak iziniz çıktı, olay yerinde kimliğiniz bulundu. Eğer hesaba para havalesi yapmazsanız başınız çok kötü ağrıyacak, tutuklanacaksınız' gibi sözler söyleyerek dolandırıcılık olayını gerçekleştiriyorlar. Özellikle de vatandaşlarımıza, 'Terör örgütü kimliğinizi kullanıyor. Hesabınızı ele geçirdi' diyerek milli duyguları sömürerek temiz kalpli vatandaşlarımızı korkutarak dolandırmaya çalışmaktadırlar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.