Antalya

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Tutar:

13:01 10 Ekim 2015
Türkiye Noterler Birliği Başkanı Tutar:

"Temel amacımız, yargının yükünü azaltarak, topluma daha etkin ve daha iyi hizmet verebilmek"

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar, "Temel amacımız, yargının yükünü azaltarak, topluma daha etkin ve daha iyi hizmet verebilmek" dedi.

İstanbul Noter Odası ve Antalya Noter Odası'nın ortaklaşa düzenlediği, "Miras sözleşmeleri, mal rejimleri ve vasiyetnamelerin uluslararası tescili" konulu toplantı, Antalya'nın Kemer ilçesinde yapıldı.

Tutar, toplantıda yaptığı konuşmasında, noterlerin ve mesleğe yeni katılanların birbirleriyle tanışması açısından düzenlenen toplantının çok önemli olduğunu düşündüğünü söyledi.

Geçen mayıs ayında İstanbul'da, 86 ülkeden 200'ü aşkın noterin katılımıyla Uluslararası Noterler Birliği Kurumsal Toplantıları yapıldığını hatırlatan Tutar, Uluslararası Noterler Birliği Başkanı Daniel Sedar Senghor'un noterlik mesleğinin Anadolu topraklarında doğduğunu anlattığını aktardı.

Senghor'un, Türkiye'nin bu mesleğin merkezi olması gerektiğini açıkladığını belirten Tutar, şöyle konuştu:

"Her ülkenin kendi hukuk sistemi, her hukuk sisteminin de farklı bir yaklaşımı vardır. Dünyanın neresinde olursa olsun noter, hukuk sisteminin ayrılmaz bir parçası ve güvenin sembolüdür. Kutsal bir görevimiz var. Hepimiz farklı milletlere aynı hedef doğrultusunda hizmet etmeye çalışıyoruz. Temel amacımız, yargının yükünü azaltarak, topluma daha etkin ve daha iyi hizmet verebilmek. Ben inanıyorum ki noterlik mesleğini daha yükseklere taşıyacağız."

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sahibe Oktay ise ölüme bağlı tasarruflar ve yapılma şekilleri, noterlerin ölüme bağlı tasarruflarda gösterdiği işlevler ve uygulamada görülen aksaklıkları hakkında sunum yaptı. 

Yurtiçi ve yurtdışından 152 noterin katıldığı toplantıda, vasiyetnameler, mal rejimleri, miras sözleşmeleri ve aksaklıkların giderilmesi, Türkiye'deki yerleşik yabancıların miras ve vasiyetnameleri konularındaki düzenlemeler tartışılacak. Toplantı sonrası katılımcılar, Kemer'deki ören yerlerini gezecek.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.