Antalya

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

20:34 10 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Saldırı, Antalya ve Muğla'da protesto edildi

Ankara'daki terör saldırısı Antalya ve Muğla'da protesto edildi

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyeleri, saldırıları kınayan pankartlar ve saldırıda hayatını kaybettiği açıklanan bazı isimlerin fotoğraflarını taşıdı.

Sloganlar atan grup ve saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Eğitim Sen Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Yavuz tarafından yapılan basın açıklamasının ardından gruptakiler olaysız dağıldı.

Muğla'nın Milas ilçesinde Atapark'ta toplanan grup saldırıyı protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Sinan Coşkun, terörün her türlüsünü kınadıklarını belirterek, "İşçiler, eğitimciler, sağlıkçılar, mühendisler tüm emekçiler olarak barıştan yana tavır alan, ülkenin içine sokulmaya çalışıldığı karanlığa teslim olmayacağını haykırmak üzere Ankara'da binlerce yüreğin sesini duyurmak için bir araya gelen yiğit ve fedakâr yoldaşlarımızın yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından 15 dakika oturma eylemi yaptı.

Bodrum Belediye Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, bir süre slogan attı. Grup, daha sonra oturma eylemi yaptı.

Ellerinde, "Savaşa inat barış hemen şimdi!", "Katliamcılardan hesap soracağız", "Barış mitingi katliamını lanetliyoruz", "Korkmuyoruz kaybedeceksiniz" yazılı dövizler taşıyan grup, sloganlarını ve oturma eylemini bir süre daha sürdürdü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.