Antalya

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

21:33 10 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

 MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya, "Bu saldırı açıkça Türkiye'ye ve toplumsal dirliğimize yapılmıştır" dedi.

Kaya, Ankara'da yaşanan patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, teröre taviz verenlerin bugün yaşananlardan sorumlu olduğunu kaydetti.

Saldırıyı yapanları ve sebep olanları kınayan Kaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Teröristler, arkasında duran ve azmettiren güçler 20 Temmuz'da meydana gelen Suruç saldırısından sonra bu defa da maşaları vasıtasıyla Ankara'da sahneye çıkmışlardır. Ankara, alçakça, kalleşçe, acımasızca kana bulanmıştır. Bu saldırı açıkça Türkiye'ye ve toplumsal dirliğimize yapılmıştır. Hiç şüphesiz birlik ve beraberliğimiz, huzur ve güvenliğimiz caniler tarafından hedef tahtasına koyulmuştur."

- AESOB Başkanı Sevimçok

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok da yaptığı açıklamada, saldırının Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısı olarak kayıtlara geçtiğini belirtti.

Terörün hiçbir şekilde mazeretinin olamayacağını vurgulayan Sevimçok,  açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Terör acı ve gözyaşıdır. Bu hain saldırının ardındaki güçlerin tespit edilerek sorumlularının ise bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyoruz. Ülkemizi parçalayıp bölmek isteyen ve yasa boğmak isteyenlere karşı, millet olarak aynı duyarlılıkla hareket edip, birlik ve beraberlik içerisinde de birbirimize kenetlenerek bu terör belasına karşı tavrımızı net bir biçimde ortaya koymalıyız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.