Antalya

Finike'de kaçak avcılar avladı

10:28 16 Ekim 2015
Finike'de kaçak avcılar avladı

Finike Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekiplerince, kaçak avlandıkları belirlenen 48 kişi yakalandı.

Finike Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ekipleri, bölgede kaçak avcılara yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler tarafından av sezonunun açılışından itibaren bölgede yapılan denetimlerde, 48 kişiye 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefetten işlem yapıldı. Bu kişilere toplam 42 bin 97 lira idari ceza uygulandı.

Ayrıca avlanan yaban hayvanları için 35 bin 350 lira tazminat cezası verilirken, avda kullanılması yasak 43 bıldırcın sesi çıkaran ses, manyetik dalga, ışık yayan araç ve gereçler ile 12 av tüfeğine el konuldu.

Finike Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Ali Can Bayrak, yaptığı açıklamada, kaçak avlanmayla mücadele ettiklerini söyledi. Şeflikleri bünyesinde oluşturulan ekiplere jandarma, polis ve halkın da destek verdiğini belirten Bayrak, şunları kaydetti:

"Kaçak avcılığın önlenmesi ve yaban hayvanlarının korunması için büyük çaba gösteriyoruz. Amacımız yaban hayvanları, yaşam ortamlarının korunması ve bu kaynakların gelecek nesillere taşınmasını sağlamaktır. Bu çalışmalarımızda en çok desteği yöre halkımızdan görüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kaçak avcılarla ilgili mücadelemiz aralıksız sürecektir." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.