Antalya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu:

16:55 26 Ekim 2015
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu:

"(Terörle mücadele) Çok kararlı ve etkili bir mücadele sürdürüyoruz. Kendi imkanlarımız, kendi insansız hava araçlarımızla, uçaklarımızla, jetlerimizle her şeyi üretiyoruz artık. Tankımızı üretiyoruz. Yakında füzelerimizi de üretmeye başlayacağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, terörle kararlı ve etkili bir mücadele sürdürdüklerini belirterek, "Kendi imkanlarımız, kendi insansız hava araçlarımızla, uçaklarımızla, jetlerimizle. Her şeyi üretiyoruz artık. Tankımızı üretiyoruz. Yakında füzelerimizi de üretmeye başlayacağız" dedi. 

Antalya'da temaslarını sürdüren Çavuşoğlu, Finike ilçesinde iş adamları ve muhtarlarla bir araya geldi. 

Çavuşoğlu, terörü bitirmek için her türlü adımı attıklarını, ancak terör örgütü PKK'nın silah bırakmadığını söyledi.

"Terörü bırakmadılar, zaten bırakmak da istemediler" diyen Çavuşoğlu, "Çünkü bunların ipi başka yerde, bunlar uyuşturucu, silah, insan kaçakçılığının merkezi" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, paralel devlet yapılanması mensuplarının da HDP'ye oy istediğini dile getirerek, "Yani 'PKK'nın partisi HDP'ye oy verin' diyor. Görüyorsunuz. Dediler ki barajı aşarsa terör bitecek. Bitti mi terör? Tam tersi daha fazla teröre başvurdular. 7 Haziran'a kadar 2 bin terör faaliyeti oldu" diye konuştu.    

Terör örgütünün çocukları dağa kaçırdığına işaret eden Çavuşoğlu, bazı çevrelerin ise "Teröre karşı birlikte, daha fazla mücadele edelim" diyeceği yerde, partilerini suçladığını kaydetti.

Çavuşoğlu, AK Parti'nin terörün her türlüsüne karşı olduğunu anlatarak, "DAEŞ’e de karşıyız, PKK’ya da karşıyız. CHP’li bazı milletvekilleri gibi DHKP-C’ye destek vermediğimiz gibi, o da kanlı ve lanetli bir terör örgütüdür. Terör örgütlerinin hepsiyle sonuna kadar mücadele etmemiz gerekiyor. Ülkeden de dünyadan da temizlenmesi gerekiyor" dedi.

- "Ülkemizden, dağlardan temizliyoruz"

Çavuşoğlu, terör örgütüne karşı kararlı şekilde mücadeleyi sürdürdüklerinin altını çizerek, şunları kaydetti: 

"Ülkemizden, dağlardan temizliyoruz. Şehirlerden temizliyoruz. Çok kararlı ve etkili bir mücadele sürdürüyoruz. Kendi imkanlarımız, kendi insansız hava araçlarımızla, uçaklarımızla, jetlerimizle. Her şeyi üretiyoruz artık. Tankımızı üretiyoruz. Yakında füzelerimizi de üretmeye başlayacağız. Zamanında Türkiye uçak da üretmiş, evet. Engellemişler. Zamanında füze de üretmişiz, engellemişler ama artık Türkiye’yi kimse engelleyemez. Buna milletçe müsaade etmeyiz."

Aktif siyasete 28 Şubat darbesinden, yasaklar başladıktan sonra sivil demokrasiye sahip çıkmak adına, kendisi gibi düşünen arkadaşlarıyla Demokrat Aydınlar Hareketi'ni kurarak başladığını aktaran Çavuşoğlu, Ermeni terör örgütlerinin diplomatları şehit etmesinden dolayı diplomat olmak da istediğini anlattı.

- "Parti kuruculuğunu hiç hayal etmezdim" 

Çavuşoğlu, Allah'ın kendisine AK Parti'nin kurucu üyesi olarak siyasete başlamayı nasip ettiğini dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hiç hayal etmezdim Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle omuz omuza bir partiyi kuracağımızı. Ona da hayranlığımız vardı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından hayranlığımız vardı. Bir şiirden dolayı hapse atılmasını da hazmedememiştik. Bize kuruculuk teklifi geldiği zaman, Sayın Cumhurbaşkanımız beni de şahsen tanımıyordu, Özgeçmişime göre teklif etti. Benim o zaman babamdan izin almam gerekiyordu ve babam bana şunu söyledi; 'Oğlum bugüne kadar biz bu partilerin peşinde koştuk, çok da koştuk. Ülkenin hali ortada, tüm emeklerimiz de boşa gitti. Bu ülkeyi kurtaracak adam Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun yanından ayrılma. O ne derse onu yap, ona yardım et.' Böylelikle AK Parti kurucusu oldum. Bundan onur, gurur duyuyorum."

Çavuşoğlu, daha sonra Mavikent Belediyesi önünde buluştuğu vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.