Antalya

"EXPO 2016 Antalya"ya doğru

13:51 28 Ekim 2015
"EXPO 2016 Antalya"ya doğru

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret etti

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, EXPO 2016 Antalya'ya katılım için Fransız makamlarıyla görüşmelerin sürdüğünü belirterek, "Fransız bahçesi EXPO'ya zenginlik katacaktır" dedi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükelçi Akil, Aksu ilçesindeki EXPO 2016 Antalya sergi alanını ziyaret ederek, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

EXPO 2016 Antalya'nın Türkiye'nin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını belirten Akil, "Ne kadar çok ülke olursa, tanıtım açısından o kadar yararlı olur. EXPO çalışanlarını kutlamak istiyorum, bu tür organizasyonlar kolay değil. Hem inşaat, hem tanıtım hem de katılım sağlama açısından büyük özveri gerektirir" diye konuştu.

Fransa'nın EXPO 2016 Antalya'ya katılımı konusunda görüşmelerin sürdüğünü de ifade eden Hakkı Akil, Fransa'nın katılımı için elinden geleni yapacağını bildirdi.

Büyükelçi Akil, "Umuyorum Fransa bir pavilyonu ile burada hazır olacaktır ve bir Fransız bahçesi EXPO'ya zenginlik katacaktır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bu arada, dünya çiçeklik sektörünün ön sıralarında yer alan Hollanda'dan bir heyetin de Antalya'ya gelerek, katılım öngörüşmesi yapacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.