Antalya

Milletvekili seçiminin ardından

15:15 06 Kasım 2015
Milletvekili seçiminin ardından

Antalya'da CHP'nin 5 ilçede yaptığı itirazların tamamı, HDP'nin ise 7 ilçede yaptığı itirazların sadece biri kabul edildi

CHP'nin Antalya'da 5 ilçede yaptığı itirazların tamamı kabul edildi. HDP'nin ise Alanya dışındaki 6 ilçedeki itirazları reddedildi.

CHP İl Başkanı Semih Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partisinin Alanya, Manavgat, Muratpaşa, Aksu ve Kepez ilçelerinde seçim sonuçlarına yaptıkları itirazların kabul edildiğini söyledi. Esen, yaptıkları itirazların mevcut tabloyu değiştirmediğini dile getirerek, "Biz somut itirazlar yaptık, soyut hiçbir itirazda bulunmadık. Elimizde tutanaklar vardı ve bunları ilçe seçim kurullarına sunduk" dedi. 

HDP İl Eş Başkanı Zarife Atik de seçimde kendilerine verilen oyların Liberal Demokratik Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) ve Halkın Kurtuluş Partisi'ne (HKP) yazıldığını öne sürdü.

Alanya, Muratpaşa, Kepez, Kemer, Korkuteli, Serik, Konyaaltı ilçelerinde bazı sandıklardaki oyların sayılması için itirazda bulunduklarını hatırlatan Atik, bu ilçelerden sadece Alanya için itirazın kabul edildiğini vurguladı.

Atik, "Arkadaşlarımız itiraz işlemleri ile ilgileniyor. Biz umutluyuz. Alanya'da görülmeyen oylarımızın sayısı çok fazla, milletvekili çıkarmamız için çok fazla bir oy farkı yok, 400-500 kadar bir oy farkı var. Tekrar sayılan sandıklardan partimize 100'e yakın oy geldi" dedi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.