Antalya

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

17:47 09 Kasım 2015
10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

ATSO Başkanı Çetin ve ATB Başkanı Çandır, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çetin mesajında, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgi, saygı, özlem ve rahmetle andıklarını belirtti.

Ulu Önder Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak ve ortaya koyduğu vizyon ile sadece bir milletin değil dünyanın seyrini değiştiren bir lider olduğunu ifade eden Çetin, "Atatürk, İstiklal Savaşı'nda bizi zafere taşıyan eşi bulunmaz bir komutan, dehası ile kendisine hayran bırakan bir devlet adamı, insanlık tarihine damga vurmuş istisna şahsiyetlerden birisi olmasının yanı sıra çok iyi bir de ekonomistti" dedi.

Çetin, Atatürk'ün savaş meydanlarında askeri dehasının yanında ekonomik gelişme yönünde ortaya koyduğu vizyon ile Türkiye'nin ufkunu açtığını kaydetti.

 10 Kasım'ın Türk milletinin büyük liderini kaybettiği bir tarih olduğunu hatırlatan Çetin, "Onun fikirleri ve vizyonu halen bizlere yol göstermektedir. Bizlerde bu yolda ilerlemek için çalışıp hiç yorulmadan da çalışmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

 Atatürk'ün "Türkiye'mizi layık olduğu seviyeye yükseltebilmek için mutlaka ekonomimize birinci derecede önem vermek mecburiyetindeyiz” sözünü hatırlatan Çetin, şunları kaydetti:

"Atatürk'ün ve aziz şehitlerimizin bizlere armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni daha yükseklere taşımak, halkımızın refah seviyesini yükseltmek ve devletimizi dünyanın en güçlü ülkelerinden biri yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum." 

- ATB Başkanı Çandır

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, 10 Kasım mesajında, Türk milletinin bağımsızlık savaşına önderlik eden Mustafa Kemal Atatürk'ün sadece kendilerinin değil dünyanın da kahramanı olduğunu belirtti. 

Çandır, Atatürk'ün dil, din, ırk ayrımı yapmadan toplumu bütün olarak gördüğünü ve Türk milletinin ileri medeniyetler seviyesine ulaşması için bir çok devrimi bir bir hayata geçirdiğini ifade etti.

Atatürk'ün gösterdiği hedeflere ulaşmak için daha çok düşünmek, çalışmak, üretmek gerektiğini kaydeden Çandır, şunları ifada etti:

"Bu bizim en büyük sorumluluğumuz. Geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi de bu anlayışla yetiştirmek ise görevimiz. Atatürk'ün çizdiği bağımsızlık ve kalkınma yolunda kararlılıkla yürümek en büyük hedefimiz. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurlayışımızın yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyorum. Ruhu şad olsun"

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.