Antalya

"EXPO 2016 Antalya"ya doğru

16:50 11 Kasım 2015
"EXPO 2016 Antalya"ya doğru

Hollanda pavilyonunda, Türkiye'den 400 yıl önce Hollanda'ya götürülen lalenin resmi sergilenecek

 Hollanda'nın hükümet ve özel sektör temsilcilerinden oluşan heyet, "EXPO 2016 Antalya" sergi alanında incelemelerde bulundu.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Hollanda Büyükelçiliği Tarım Müşaviri Mehmet Çevikoğlu, Hollanda Büyükelçiliği Müşavir Yardımcısı Uğur Isın, Hollanda Bahçecilik Ticaret Kurulu Temsilcisi Henk Westerhof, Hollanda'nın Antalya Fahri Konsolosu Savaş Titiz ile peyzaj mimarları Niek Roozen ve Noortje Buddingh, sergi alanında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül tarafından karşılandı.

 Heyet, proje sunumunun ardından alanla ilgili bilgi aldı. Genel Sekreter Yardımcısı Şengül, alanda yürütülen inşaat çalışmalarının yanı sıra operasyonel faaliyetlerle ilgili de bilgi sundu.

- Hollanda'nın katılımı devlet-özel sektör iş birliğiyle olacak

Hollanda Büyükelçiliği Tarım Müşaviri Çevikoğlu, Hollanda'nın EXPO 2016'ya katılımının devlet-özel sektör iş birliğiyle olacağını söyledi.

Alana en son bir ay önce geldiğini aktaran Mehmet Çevikoğlu, geçen sürede alanda kaydedilen ilerlemeden etkilendiğini belirtti. 

Antalya'nın sadece bir turizm bölgesi olarak değil, bahçe bitkileri alanında da önemli bir bölge olduğuna dikkati çeken Çevikoğlu, "Hollanda, Antalya'ya en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında ilk 5'te yer alıyor. Hollanda vatandaşları burada tatillerini geçiriyorlar. Bu fırsatla bütün Hollandalıları gelecek yıl gelip EXPO'yu ziyaret etmeleri için davet ediyorum" dedi. 

Mehmet Çevikoğlu, Hollanda'nın EXPO 2016'ya katılımı konusunda geniş bir çalışma yaptıklarını, özel sektörün ilgisini uyandırarak bu alanda da katılımı artırma gayreti içinde olduklarını bildirdi. 

- "Yeşil Şehir 2016" bahçesi

Hollanda Bahçecilik Ticaret Kurulu Temsilcisi Westerhof ise Türkiye'nin hem tohumda, hem soğanda hem de bahçe bitkileri endüstrisinde çok önemli bir pazarı olduğunu vurgulayarak, bunun sonucu olarak EXPO 2016'da çok önemli ilişkiler kurulacağına inandığını dile getirdi.

Hollanda'nın "Yeşil Şehir 2016" adıyla alanda kuracağı ülke bahçesi hakkında bilgi veren peyzaj mimarı Roozen ise renkli çiçeklerin yer aldığı çağdaş bir bahçe kurmak istediklerini aktardı.

Niek Roozen, Hollanda pavilyonunda Türkiye'den 400 yıl önce Hollanda'ya götürülen lalenin resminin de sergileneceği bilgisini paylaştı.

Mücahit Şengül, ziyaret anısına konuk heyete EXPO'nun sembolü olan şakayık ve endemik bitkiler kitabını hediye etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.