Antalya

Hıdrellez Kilisesi'nde ayin

20:15 14 Kasım 2015
Hıdrellez Kilisesi'nde ayin

Alanya ilçesindeki Hıdrellez Kilisesi'nde düzenlenen ayinde Fransa'daki saldırıda hayatını kaybedenler için de dua edildi

 Antalya'nın Alanya ilçesindeki Hıdrellez Kilisesi'nde Fener Rum Patriği Bartholomeos'un da katıldığı bir ayin düzenledi.

Tarihi Hıdrellez Kilisesi'ndeki ayine farklı ülkelerden papazlar ile yurtiçi ve yurtdışından Ortodokslar katıldı. Ayinde dualar ve ilahiler okundu. Kilisenin bahçesinin de tamamen dolduğu ayin iki saat sürdü. 

Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokina, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi kilisede ayin yapmanın kendileri için çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Restore edilmeden önce zaman zaman ilçede yaşayan yerleşik yabancıların kilisede ayinler gerçekleştirildiğini ifade eden Sorokina, şunları söyledi:

"Rus dernekleri, Alanya Yabancılar Meclisi, Alanya Belediyesi ve kaymakamlığın çalışmalarıyla kilise restore edildi ve sonuçta bugün de bir ayin yapıldı. Ayinde Fransa'da hayatını kaybedenler için dualar da edildi. Sadece biz değil tüm dünya Fransa'daki saldırıda hayatını kaybedenler için dua ediyor. Hayatı kaybedenlerin yakınlarına sabırlar diliyorum. Bu dünyada terörizm olmasın diliyorum."

Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela da Alanya'da yaşayan Ortodokslar olarak burada 3 yıldır ayin düzenlediklerini aktardı.

Tarihi kilisenin daha önce uzun süre kapalı olduğunu söyleyen Anzhela, "Kilise restore edildikten sonra ilk defa böyle büyük bir ayin yapılıyor. İstanbul'dan Fener Rum Patriği Bartholomeos büyük bir ekiple geldi. Ayine İstanbul'dan, Yunanistan'dan, Antalya'dan da gelenler oldu. Ancak bugün dünya sarsıldı ve Fransa'daki terör ile ilgili çok üzüldük. Herkes bütün Ortodokslar, kilisedekiler ile o insanlar için dua ediyoruz" dedi.

Bir daha terör olaylarının olmamasını dileyen Anzhela,  insanların rahat şekilde yaşaması için dua edeceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.