Antalya

G20 Liderler Zirvesi, 730 kamerayla izlendi

11:10 17 Kasım 2015
G20 Liderler Zirvesi, 730 kamerayla izlendi

 DURMUŞ GENÇ - G20 Liderler Zirvesi'nde güvenlik önlemleri kapsamında 730 MOBESE ve 2 helikopter kamerası kullanıldı.  

Antalya'da 15-16 Kasım tarihlerinde Belek'te düzenlenen ve Anadolu Ajansının (AA) ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu G20 Liderler Zirvesi kapsamında güvenlik tedbirleri üst düzeyde sağlandı. 

AA muhabirine açıklama yapan Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Ahmet Taşır, zirve için oluşturulan operasyon merkezinde yaklaşık bir yıl önce çalışmalara başladıklarını söyledi.

Operasyon merkezinde Antalya Valiliğine bağlı 22 kurumun temsilcisinin bulunduğunu belirten Taşır, meydana gelebilecek olaylarda anında karar verip aksaklıkları gidermek için 24 saat görev yaptıklarını dile getirdi.

Taşır, Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen yaklaşık 300'e yakın personelin operasyon merkezinde görev yaptığına işaret ederek "Merkezde diğer kurumlardan gelen 22 personelin yanı sıra G20 Zirvesine katılan misafir ülkelerin güvenlik görevlilerinden 25 personel de bulunuyor. Yabancı ekipler için de liderlerin gelişini takip ettiği bir canlı yayın merkezi oluşturuldu" dedi.

 - "13 bin 707 polis görev yaptı"

Taşır, zirve güvenliği için 730 kamera kurulduğunu, bunlardan 181'inin liderlerin havalimanından Belek'e geçiş güzergahına yerleştirildiğini aktardı. 

Zirvede 13 bin 707 polisin görev yaptığını anlatan Taşır, 2 helikopterin MOBESE kameralarının olmadığı yerde canlı görüntü akışı sağladığını, bunun yanı sıra 3G aktarım yapan 11 kamera ile 1 canlı yayın aracının da kullanıldığını ifade etti.

Operasyon merkezinde oluşturulan izleme alanlarıyla tüm ayrıntıların takip edildiğine işaret eden Taşır, şöyle devam etti:

"Yabancı ülkelerin güvenlik görevlileri de operasyon merkezindeki canlı yayın merkezinde G20 süresince hem rutin intikalleri hem de oluşabilecek olayları takip ederek Türkiye Cumhuriyeti güvenlik kuvvetleri ile aynı anda koordinasyon kurup herhangi bir durum anında çözüme ulaştırıldı. Buradaki görevliler de liderlerinin geçişini kameralar aracılığıyla takip ettiler.''

- Yüz tanıma sistemi kuruldu

Taşır, zirve süresince güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığına dikkati çekerek şöyle konuştu:

"G20 Zirvesi'nin yapıldığı Belek ve Serik bölgesindeki giriş ve çıkışlarda şüpheli şahıslarla ilgili Ankara'da Terör Daire Başkanlığımızın çalışmaları ile yüz tanıma sistemi kuruldu. Bu sistemden aranan veya daha önce sabıkası olan kişilerin tespitiyle G20 Liderler Zirvesinin bulunduğu alana yaklaşmaları önlendi."

- Zirvenin önemi ev ev anlatıldı

Zirveden yaklaşık bir ay önce, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde çalışan personelin Belek ve zirvenin yapıldığı bölgenin yakınındaki Kadriye Mahallesinde yaşayan vatandaşları evlerinde ziyaret ettiğini belirten Taşır, zirvenin Türkiye ve Antalya için ne kadar önemli olduğunu anlattıklarını söyledi. Ziyaretlerde kapanacak yollarla ilgili vatandaşlara bilgi verildiğini dile getiren Taşır, vatandaşlardan hoşgörülü olmalarını istediklerini de ifade etti.

-Zirveyi anlatan 20 bin broşür dağıtıldı

Bölgedeki vatandaşların ve zirve için Antalya dışından gelenlerin mağdur olmaması için irtibat numarası oluşturduklarını aktaran Taşır, şunları kaydetti:

"Telefon çağrıları ile bölgeye ulaşamayan basın mensupları ve vatandaşlara yardımcı olarak sorunlarını gidermeye çalıştık. Ayrıca bölgede giriş ve çıkış noktalarını bulamayan vatandaşlarımıza da mobil ekiplerimiz tarafından yardım edildi. Vatandaşlarımıza G20 Zirvesi'nin ne olduğu, ülkemiz için önemi ve kapanan yolları anlatan yaklaşık 20 bin broşür dağıtıldı. 4 gün içerisinde vatandaşlarımızdan 2 bin telefon aldık. Vatandaşlarımıza hem telefonla hem de yanlarına gitmemiz gerekiyorsa personelimizi göndererek yardımcı olduk."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.