Antalya

Su Kaynaklarının Modellenmesi Hizmet İçi Eğitimi

15:14 17 Kasım 2015
Su Kaynaklarının Modellenmesi Hizmet İçi Eğitimi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Envanter ve Araştırma Daire Başkanı Bilal Dikmen, "AB sürecindeki uyumu sağlamak ve insanların daha iyi ortamlarda yaşaması amacıyla Su Yönetimi Genel Müdürlüğünce ulusal ve uluslararası projeler yapıldı. Bu projelerden elde edilen sonuçlar, kademeli olarak mevzuata aktarıldı" dedi.

Envanter ve Araştırma Dairesi Başkanlığı tarafından Kemer'de  hizmet içi eğitim toplantısında konuşan Dikmen, 2009 yılında AB sürecinde çevre faslının açılmasıyla birlikte AB'nin su konusundaki yasası olarak tanımlanan "Su Çerçeve Direktifi"nin Türkiye açısından önemli bir hale geldiğini anlattı.

AB sürecindeki uyumu sağlamak ve insanların daha iyi ortamlarda yaşaması amacıyla Su Yönetimi Genel Müdürlüğünce ulusal ve uluslararası projeler yapıldığını anlatan Dikmen, bu projelerden elde edilen sonuçların, kademeli olarak mevzuata aktarıldığına dikkati çekti.

Dikmen, gelişen dünya nüfusunun tarım ve sanayi için ihtiyaç duyacağı su miktarını karşılamakta sıkıntı çekeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Eldeki sınırlı kaynaklarının optimum kullanımı ve entegre yönetimi, suyla ilgili çözüm oluşturacaktır. Entegre su yönetimi, dünyada bir çok ülkede kullanılmaktadır. Bu doğrultuda AB ülkeleri, mevcut su kaynaklarını, entegre nehir havzalarını geliştirerek, korumaya çalışmaktadır. ABD, su kaynakları yönetiminde yeraltı suyu, yüzey suları ve su kalitesi arasında entegre yönetim sistemini benimsemiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.