Antalya

BAGEV ve ATB Başkanı Çandır:

15:31 17 Kasım 2015
BAGEV ve ATB Başkanı Çandır:

"Salt rakamları incelediğimizde sütün alım fiyatıyla marketteki satış fiyatı arasında uçurum var"

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ve Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, "Salt rakamları incelediğimizde sütün alım fiyatıyla marketteki satış fiyatı arasında uçurum var" dedi.

Çandır, ATB'de süt sektöründe yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini görüşmek üzere düzenlenen sektörel analiz toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de süt tüketiminin yeterli düzeyde olmadığını söyledi.

 Sütün genellikle peynir, ayran ve yoğurt olarak tüketildiğini belirten Çandır, sütü işlenmeden de tüketilmesi gerektiğini kaydetti.

Çandır, hayvanlara antibiyotik uygulandıktan sonra çıkan sütün değerlendirilmesiyle ilgili önemli sorunların olduğunu ifade ederek, "Üretici sütü paraya çevirmek için çeşitli yollarla pazara sürmenin yollarını arıyorlar. İnsan sağlığını tehdit etmeyecek şekilde bunu nasıl koordine ederizin yollarını arıyoruz" diye konuştu. 

- "Marketlerin kar marjlarını incelemekte fayda var"

Üreticiden markete gidinceye kadarki zincirde değer analizi iyi yapıldığında burada kimlerin kazandığının daha net ortaya çıktığını dile getiren Çandır, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki perakende sistemi özellikle süpermarketler vasıtasıyla öne çıkmaya başladığı için burada marketlerin kar marjlarını incelemekte fayda var. Süt üreten kişinin eline geçenle markette satıldıktan sonra geçen arasındaki farkı iyi analiz etmek lazım. Salt rakamları incelediğimizde sütün alım fiyatıyla marketteki satış fiyatı arasında uçurum var."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.