Antalya

AESOB Başkanı Sevimçok:

17:08 17 Kasım 2015
AESOB Başkanı Sevimçok:

"Asgari ücretin yeni yıldan itibaren net bin 300 liraya yükseltilecek olması vatandaşın yaşam kalitesinin artması açısından oldukça önemli"

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, asgari ücretin yeni yıldan itibaren net bin 300 liraya yükseltilecek olmasının, vatandaşın yaşam kalitesinin artması açısından oldukça önemli olduğunu belirtti.  

Sevimçok, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de milyonlarca kişinin asgari ücretle çalıştığını hatırlatarak, işçi, memur ve emeklinin eline ne kadar çok para geçerse yaşam kalitelerinin o denli artacağını ve ekonominin canlanacağını bildirdi.

Asgari ücret artışının esnafın çalıştırdığı işçilerin maliyetini yükselteceğini ancak genel anlamda ekonomiyi canlandıracağını vurgulayan Sevimçok, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Esnaf açısından değerlendirirsek, asgari ücretin artmasının olumlu olacağı kanaatindeyim. Her ne kadar bu artışın esnafın yanında çalıştırdığı kişilerin maliyetini yükselteceği düşüncesiyle şu an için sıkıntı gibi gözüküyor olsa da bence olayın geneline bakmak gerekmektedir. Çünkü bu artış kamuda ve büyük firmalarda da olacak. Dolayısıyla asgari ücrette artış olduğu zaman buradan elde edilen kazancın esnafa biraz daha fazla geri dönüşü olacaktır. Ekonomi hareketlenecek ve piyasaya da ayrı bir canlılık gelecektir. Asgari ücretin yeni yıldan itibaren net bin 300 liraya yükseltilecek olması vatandaşın yaşam kalitesinin artması açısından oldukça önemli."

Sevimçok, asgari ücretin artmasının aynı zamanda verilen sözlerin yerine getirilmesi açısından da siyasilere büyük itibar sağlayacağını ifade ederek, "Burada devletin de ticaretin önündeki sıkıntıları kaldırması gerekmektedir. Bununla birlikte SGK primlerinde gerekli düzenlemenin yapılarak vergilerin biraz daha aşağıya çekilmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.