Antalya

Kapanan otelin personelinden "ücret" eylemi

17:35 24 Kasım 2015
Kapanan otelin personelinden "ücret" eylemi

Antalya'nın Kemer ilçesinde çalıştıkları otelden ücretlerini alamadıklarını öne süren yaklaşık 450 kişi, otel önünde eylem yaptı

Antalya'nın Kemer ilçesinde eylül ayı başında mali sıkıntılar gerekçe gösterilerek kapatılan 5 yıldızlı otelin çalışanları, 3 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Otelin Türk, Kırgız ve Çinli çalışanları, otel önünde toplandı. Otel çalışanlarından Yusuf Coşar, gazetecilere yaptığı açıklamada, otelin eylül ayında kapandığını, yaklaşık 3 aydır paralarını alamadıklarını iddia etti. 

Otel yönetimi tarafından 450 çalışanın maaşlarının verilmesinin sürekli ertelendiğini belirten Coşar, şöyle konuştu:

"Otelden hiçbir yetkili gelmiyor. '1 Aralık'ta ödeme yapılacak' diye yine söz verdiler. Ben inanıyorum ki Meclis'teki büyüklerimiz inşallah bu duruma el koyarlar. Bizim istediğimiz verilen sözlerin yerine getirilmesi. Çin'den gelen arkadaşlarımız paralarını alamadığı için ülkelerine dönemiyorlar. Bazı Rus çalışan arkadaşlar, devlet kanalıyla ülkelerine döndüler ama bizler hala buradayız. Yazık bu insanlara."

Coşar, daha sonra otel yöneticilerinden biriyle gerginlik yaşayınca jandarma ekipleri tarafından otelden uzaklaştırıldı.

Otelin Genel Direktörü Ersoy Halavurt, personele 1 Aralık'ta ödeme yapılacağının sözünü verdi. Grup, paralarının ödenmemesi durumunda tekrar geleceklerini söyleyerek dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.