Antalya

İmam babadan, 9 yaşındaki kızına ikinci hayat

11:29 28 Kasım 2015
İmam babadan, 9 yaşındaki kızına ikinci hayat

SÜLEYMAN ELÇİN - Gaziantep'te yaşayan din görevlisi Ahmet Saymen, böbrek yetmezliği çeken ve yaşaması için acil nakil olması gereken 9 yaşındaki kızına böbreğini verdi.

Ahmet ve Havva Saymen çiftinin dördüncü çocukları Fatma Zehra Saymen, yaklaşık 2 ay önce yüksek tansiyon ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. 

Böbrek yetmezliği teşhisi konulan ve iki böbreğinin de tamamen işlev görmediği belirlenen Fatma Zehra, diyalize alındı. Yaklaşık 1,5 ay diyalize giren Fatma Zehra, bu sürede 5 kez havale geçirdi.

- Baba riskleri göze alıp Antalya'ya geldi

Doktorlar, Fatma Zehra'nın yaşaması için acil nakil olması gerektiğini bildirdi. Aile, kızlarının nakil olması için Antalya'ya gitmeye karar verdi ancak küçük kızın tansiyonunun düşmemesi nedeniyle buna izin verilmedi.

Ancak aile riskleri göze alarak, Fatma Zehra'yı Antalya'ya götürdü. Tetkiklerde babanın böbreğinin anneye göre kızına daha uyumlu olduğu belirlendi. Hazırlıkların ardından babadan alınan böbrek Prof. Dr. Alper Demirbaş tarafından kızına nakledildi. Naklin ardından minik Fatma Zehra, sağlığına kavuştu. 

- "Organ bağışını dinimiz de tavsiye ediyor"

Baba Saymen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 aydır büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Kızına böbreğini hiç düşünmeden verdiğini anlatan Saymen, şöyle konuştu:

"Kızım sağlığına kavuştuğu için çok mutluyum. Onun bir gülüşü bile bizi hayata bağlıyor. Herkes organlarını bağışlamalı. Organ bağışını dinimiz de tavsiye ediyor. Diyanet 'Organ bağışı yapabilirsiniz' diye fetva verdi. Ben de vaazlarımda cemaate anlatmıştım. Bir can kurtarmak bütün mahlukatı kurtarmak gibidir. Artık vaazlarımda, cemaatle sohbetlerimde organ bağışının önemini sıkça anlatacağım. Hastanenin vereceği broşür ve afişleri caminin etrafına asacağım. Organ bağışının bir gönüllüsü olarak çalışacağım."

- "Din görevlisi bir babanın organını bağışlaması daha anlamlı"

Anne Havva Saymen ise kızı sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Kızının da eşinin de sağlıklı olduğunu belirten Saymen, "Kızımız yürüyor, yemek yiyor, su içiyor. Bir damla suya bile hasretti. Artık doya doya suyunu içiyor" diye konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş ise çocukları tedavi edince mutluluklarının daha farklı olduğunu dile getirdi. Demirbaş, "Kızımızın böbrek fonksiyonları çok normal. Bundan sonra bir sorun yaşamadan normal hayatına devam eder. Din görevlisi bir babanın organını bağışlaması daha anlamlı. Bir din adamı olarak bu durumu içselleştirip kızını hayata bağlaması çok güzel" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.