Antalya

Yeni Türkiye Buluşmaları Paneli

15:41 28 Kasım 2015
Yeni Türkiye Buluşmaları Paneli

 Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muharrem Kılıç, "Gerçekten ülkemiz son 10 yılda derin ve sessiz bir devrim gerçekleştirdi. Bu devrimi ulusal ve uluslararası engellemelere rağmen uyguluyor olması çok önemli bir başarıdır" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Yeni Türkiye Buluşmaları Paneli"nde konuşan Kılıç, seçimlerin ardından Türkiye'nin en büyük beklentisinin yeni bir anayasa olduğunu söyledi.

1982 Anayasası'nın sınırlayıcı hükümlerinin bir kenara bırakılarak, çoğulcu hak ve hürriyetleri ortaya koyan yeni bir anayasanın yapılmasının büyük önem arz ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Kılıç, "Anayasa, demokratik devlet yapısı içinde bir araçtır ve bir haktır. Gerçekten ülkemiz son 10 yılda derin ve sessiz bir devrim gerçekleştirdi. Bu devrimi ulusal ve uluslararası engellemelere rağmen uyguluyor olması çok önemli bir başarıdır" diye konuştu.

- "Medya üzerinden HDP pazarlaması yürütüldü"

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ise 7 Haziran seçimlerinde medyanın seçmen üzerinde ciddi bir algı operasyonu yürüttüğünü savundu.

Seçmen eğilimlerinde medyanın HDP'ye yönelik çalıştığını öne süren Öztürk, "Medya, 'HDP' diye bir proje icat etti. Böylece seçmen eğilimlerini yönlendirmede HDP'ye yönelik bir çalışma yapıldı. Yoksa 7 Haziran seçimlerine giderken Arnavutköy, Bebek, Nişantaşı bölgelerinde HDP'ye oy çıkması mümkün değildi" değerlendirmesinde bulundu. 

Hasan Öztürk, Türkiye'nin "vesayetlerden arınarak ve özgürleşerek" büyüyebileceğini de sözlerine ekledi.

GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş da AK Parti'nin kendi problemini doğru tespit eden ve teknik çalışan bir parti olduğunu ve vatandaşın gerçek problemleriyle ilgili olmayan konularla ilgilenmediğini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.