Antalya

52. Uluslararası Antalya Film Festivali'ne doğru

22:56 28 Kasım 2015 1 Yorum Var
52. Uluslararası Antalya Film Festivali'ne doğru

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 52'ncisi düzenlenen "Uluslararası Antalya Film Festivali" yarın başlıyor. 

Festival ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye ve dünya sinemasının en yeni, bol ödüllü, merakla beklenen yapımlarını sinemaseverlerle buluşturacak olan festivale dünya yıldızları da katılacak.

Yarın saat 14.00'te Rixos Downtown Antalya Hotel önünden başlayacak "Halkı Selamlama ve Farkındalık Yaratma" korteji, Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde sona erecek. Özel eğitim okulu öğrencileri, el emeği hazırladıkları hediyeleri tüm katılımcılara sunacak.

Katılımcılar, "Çiçek ve Çocuk" temasıyla gerçekleştirilecek EXPO 2016 Antalya Ünlüler Ormanı'na fidan dikecek.

Cam Piramit’te akşam gerçekleştirilecek açılış törenine, festivalin ulusal ve uluslararası jürisini oluşturan sinemacılarla birlikte dünya sinemasından Catherine Hardwicke, Kathleen Turner, ünlü aktör Jeremy Irons, Mena Suvari ve Oscar, Tony ve Emmy ödüllü oyuncu Vanessa Redgrave de katılacak. Uluslararası jüri üyesi Romanya sinemasından oyuncu Anamaria Marinca, açılışta festival takipçilerini selamlayacak. 

Açılış töreninde "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" sunulacak olan Catherine Deneuve'nin filmlerinden oluşan gösteri sunulacak. Deneuve, "Hindiçin" filminin gösteriminin ardından seyircilerle söyleşiye katılacak.

Ünlü aktör Jeremy Irons ve Kathleen Turner'a da açılış galasında "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" verilecek. Turner, ayrıca "Güllerin Savaşı" filminin özel gösterimine katılarak, sinemaseverlerle buluşacak.

Aktör Irons'ın onuruna, tek yumurta ikizi kardeşleri canlandırarak en sevilen performanslarından birini verdiği "Ölü İkizler" filmi festivalde izleyiciyle buluşacak. Gösterimin ardından sanatçı, izleyicilerden gelen soruları cevaplayacak.

Yabancı konukların yanı sıra ünlü sinema oyuncusu Türkan Şoray, festivalin açılış filmi olan "Uzaklarda Arama"nın özel gösterimine katılacak, ardından seyircinin sorularını cevaplayacak.

Gecede usta yönetmen Erden Kıral, "Onur Ödülü" alacak.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • fatma k 8 yıl önce Şikayet Et
    Cam piramit halka acık olacak doğru mu yani bizde içeri girebiliriz 
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.