Antalya

Manavgat’ta turistik pazar modern hale getirilecek

14:24 30 Kasım 2015
Manavgat’ta turistik pazar modern hale getirilecek

 Manavgat Belediyesi, ilçedeki Pazartesi Pazarı’nı, hazırlattığı projeyle modern hale getirecek.

Pazartesi Pazarı Meydan Projesinin önümüzdeki günlerde başlayacak olmasından dolayı her hafta düzenli olarak kurulan Pazartesi Pazarı geçici olarak Aşağıpazarcı Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi’ne taşınırken, eskiden kullanılan Pazar alanının ise yıkımına başlandı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Türkiye genelinde klasik pazaryeri projelerinin dışında normal zamanlarda da kent meydanı olarak kullanabilecek bir projeyi hayata geçireceklerini belirtti.

Yeşil alanları, oturma alanları ve insanların zamanlarını geçirebileceği bir pazar yeri olacağını ifade eden Sözen, yeni Pazaryeri projesinde engelli araçlarının şarj edilebileceği, engelli vatandaşlarında her şekilde kullanabileceği bir pazar olacağını söyledi.

Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi hayata geçireceklerini anlatan Sözen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Şu anda hazırlık çalışmalarını yürüttüğümüz projemize önümüzdeki süreçte başlayacağız. Pazartesi Meydan Pazarı Düzenleme projemiz 17 bin 613 metrekarelik inşaat alanında uygulanacak. Pazar meydanında satış üniteleri, dükkanlar, zabıta müdürlüğü ofisleri ve tuvaletler vatandaşın kullanımına sunulacak. Proje kapsamında Meydanın alt kotunda 310 araç kapasiteli araç yönlendirme sistemli içerisinde elektrikli araç şarj istasyonu ve oto yıkaması bulunan 8 bin 500 metrekarelik otopark alanı da yer alacak. Pazar alanının zemini 7 bin 185 metrekare, çarşı bölümü ise bin 928 metrekare olacak. Bodrum kattan üst katlara asansörler ile geçişlerin sağlanacağı muhteşem proje hem esnafı hem de vatandaşlarımızı memnun edecek.”

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.