Antalya

52. Uluslararası Antalya Film Festivali

16:38 30 Kasım 2015
52. Uluslararası Antalya Film Festivali

Oscarlı oyuncu Jeremy Irons'ın oynadığı "Ölü İkizler" adlı film sinemaseverler ile buluştu

52. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında, İngiliz aktör Jeremy Irons'ın oynadığı "Ölü İkizler" filmi gösterildi. 

David Cronenberg'in yazıp yönettiği ve festivalde "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"ne layık görülen Irons'ın yanı sıra Genevieve Bujold, Heidi Von Palleske'nin rol aldığı film, sinemaseverler ile buluştu. 

Gösterim öncesi düzenlenen söyleşide Irons, "Teknik açıdan oyunculuğun önüne geçeceği ve oyunculuğa engel olacağı" düşüncesiyle ilk başlarda filmde oynamak istemediğini söyledi.

 Film için daha sonra Toronto'ya gittiğini anlatan Irons, "Baktım ki o kadar da zor değilmiş. Filmi çektik ve şimdi izleyeceğiniz film ortaya çıktı. Zannediyorum insanlar üzerinde iyi bir izlenim bıraktı. İkiz olma durumu her zaman insanlar üzerinde bir etki bırakır" dedi.

Irons, filmde jinekolog ikizlerin hikayesinin konu edildiğini anımsatarak "Onların hastalarıyla konuştum. Tek yumurta ikizleri olduğu için hangi doktora gittiklerini çoğu zaman fark etmiyorlarmış. Bu filmi izleyen birçok kişi, bir daha jinekoloğa gitmek istemiyor. Filmi izlememiş olanların keyifle izlemelerini temenni ederim" diye konuştu.

Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri ortak yapımı "Ölü İkizler" filmi, birlikte çalışan jinekolog ikizlerin hikayesini anlatıyor. 

Yaklaşık 27 yıl önce çevrilen film, Irons'ın oyunculuğu ve jinekoloji bilim dalının inceliklerini gösteren sahneleriyle kültleşen, sinema araştırmacılarının incelemekten bıkmadığı başyapıt olarak öne çıkıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.