Antalya

DSİ personeline eğitim semineri

16:06 01 Aralık 2015
DSİ personeline eğitim semineri

Antalya'da "Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Su Sondörlüğü" eğitimi düzenlendi.

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre eğitime, Bölge Müdürü Turkay Özgür, DSİ Personel ve Eğitim Dairesi Başkanı Ayhan Demiryürek, Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltı Suları Dairesi Başkanı Kemal Karakuş ve müdürlük çalışanları katıldı.

Özgür, bölge müdürlüğü olarak Antalya ve bağlı 19 ilçeye hizmet götürdüklerini ifade ederek, bölgenin yağış miktarı, nüfusu ve yüz ölçümü hakkında bilgi verdi.

Sulama projeleriyle Türkiye'nin mümbit topraklarını suyla buluşturduklarını belirten Özgür, bunun çiftçinin mahsulüne bereket kattığını, ekonomik seviyesini yükselttiğini vurguladı.

Dereleri ıslah ettiklerinin altını çizen Özgür, "Kuruluş gayemiz olan taşkınla mücadelede insanların can ve mal emniyetini en yüksek düzeyde koruyoruz. Olası kayıpları da en asgari düzeye düşürüyoruz" ifadesini kullandı.

DSİ Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltı Suları Dairesi Başkanı Karakuş da çalışanların eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek, söz konusu eğitimlerin çalışanlar açısından büyük önem arz ettiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.