Antalya

52. Uluslararası Antalya Film Festivali

22:14 04 Aralık 2015
52. Uluslararası Antalya Film Festivali

 52. Uluslararası Antalya Film Festivali'ndeki film gösterimleri, Ulusal Uzun Metraj yarışması filmlerinden "Kümes'in galasıyla tamamlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 52'ncisi gerçekleştirilen festival kapsamında Ufuk Bayraktar'ın yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu yazdığı "Kümes" filminin gösterimi, Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yönetmen Bayraktar, yapımcılardan Ali Adnan Özgür, oyunculardan Hasibe Eren ve festivalin direktörü Elif Dağdeviren de filmi izledi.

Filmin galasının ardından Perge Salonu'nda söyleşi yapıldı.

Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, filmin kaynağının başkasının üzerine kuma giden anneannesi olduğunu belirterek, bunun köy hayatında yaşanabilecek durumlardan olduğunu belirtti.

Bir gün anneannesi ile dedesinin diğer eşini yan yana uyurken gördükten sonra "Aman Allah'ım burada bir şey var" diyerek onun üzerine gittiğini dile getiren Bayraktar, "Üç dört sene boyunca kafamda demlendi ve ortaya çıktı. Ama tabii ki hikaye birebir aynısı değil" diye konuştu.

Filmin başrol oyuncusu Hasibe Eren de senaryoyu okuduğunda çok etkilendiğini belirterek, filmin ilk çekiminin 2013 sonbaharında yapıldığını ifade etti.

Eren, filmin Antalya'nın Korkuteli ilçesinde çekildiğini vurgulayarak,  şöyle konuştu:

"İki yıldır filmin seyirciyle kavuşmasını bekliyoruz. Umarım bütün çektiğimiz zorluklara, sizlerle kavuşana kadar geçtiği her aşamaya değmiştir. Bir filmi gerçekleştirmek çok zor. Özellikle de prodüksiyon koşullarınız çok yüksek değilse, çok paranız yoksa her şey daha da zor oluyor. Kültür Bakanlığının desteğiyle çekince her şey minimal düzeyde oluyor. Bu size daha çok zaman, daha çok emek, daha çok üşüme, daha çok uykusuzluk şeklinde geri dönüyor."

- İlk ödüller yarın verilecek

Antalya Film Festivali'nde Antalya Kültür Merkezi'nde yarın düzenlenecek ilk ödül töreninde, festivalin "En İyi İlk Film", "Yardımcı Kadın Oyuncu", "Yardımcı Erkek Oyuncu", "Sanat Yönetimi", "Kurgu", "Görüntü Yönetimi" ile Behlül Dal Jüri Özel Ödülü, Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü, Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü, belgesel ve kısa film kategorilerinde "İzleyici Ödülü" verilecek.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.