Antalya

İş dünyası 2016'dan ümitli

11:11 20 Ocak 2016
İş dünyası 2016'dan ümitli

AYŞE YILDIZ - Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, "Temennimiz ve ümidimiz en kısa zamanda bu terör belasının bitmesi ve hepimizin huzura kavuşmasıdır" dedi.

Güral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş dünyasının yeni seneye yeni hedefler ve programlarla girdiğini, her şirketin 2016 yılı için yol haritasını belirlediğini söyledi.

Başarılı olmak için bazı faktörleri birlikte değerlendirmek gerektiğine işaret eden Güral, "Kişilerin ve şirketlerin güncel durumu yani moralleri, bununla birlikte toplumumuzun içinde bulunduğu genel bütüne bakıldığında o genelin iyi olması gerekiyor. Genelin iyi olması anlamında terör maalesef hepimiz için olumsuz yönüyle karşımıza çıkan, morallerimizi bozan ve bizleri çok üzen bir unsur" diye konuştu.

Terörün getirmiş olduğu olumsuz etkilerin iş dünyasına da yansıdığını aktaran Güral, bununla birlikte moralsizliğin hakim olmaması gerektiğini söyledi.

Güral, "Temennimiz ve ümidimiz en kısa zamanda bu terör belasının bitmesi ve hepimizin huzura kavuşmasıdır. Huzurun olduğu, insanların rahat olduğu yerde ekonominin çok daha güçlü olması mümkün. Ufak yol kazaları olur, olabilir ama 2016 yılının ben genel olarak iyi geçeceğine inanıyorum. Bütün etkenlere rağmen" ifadelerini kullandı.

Tüketimin her geçen yıl arttığını, üretim kültürünün farklılaştığını ve eski yılların Türkiyesinin olmadığını anlatan Güral, "Yeni Türkiye'de yeni alışkanlıklar var, yeni beklentiler var, yeni bir jenerasyon var. Bu yeni jenerasyonun yeni Türkiyemize yön vereceği pek çok farklı sektörler ve meslekler oluştu. Bu anlamda genç girişimcilerimizin sayılarının her geçen gün artması ekonomimize gelişme fırsatı veriyor. Bu anlamda moral ve motivasyonumuzu kaybetmeden, hedeflerimizden sapmadan hayallerimizi gerçekleştirebileceğimiz bir iş dünyasının başarılı olmasına tanıklık edeceğimizi düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

- "İnanıyorum ki belirli süre sonra terör bitecektir"

Güral, belirli bir süre sonra terörün biteceğine inandığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü terörden bugüne kadar hiç kimse bir sonuç bulamadı. Zaten devletimiz de bu konuda hem askeri hem polisiyle elinden gelen bütün gayretiyle bu işin bitmesi için seferber olmuş durumda. Bölgede yaşayan halkımız bu konuda son derece duyarlı, onların da destekleriyle ben bu belanın biteceğine inanıyorum. Terör belasından arınmış bölgenin oradaki coğrafi avantajlarını da kullanarak, ekonomik büyümeye olumlu anlamda ulaşacağını düşünüyorum. Bu anlamda bölge halkının dinamikliği, genç nüfus, çevre ülkelerdeki potansiyel pazarlar, bunların hepsini bir araya getirdiğimizde çok daha iyi olacağına inanıyorum."

- "Türkiye turisti olalım"

Rusya krizinin turizmi olumsuz etkilendiğini belirten Güral, bu sürece olumlu katkı sağlamak istediklerini anlattı. Güral, "Bizler özellikle bu sene Türkiye turisti olalım, yurt dışına değil, 2016 yılı için Türkiye'nin turizmine ağırlık verelim istiyoruz. Tabii ki iş gezileri olacaktır ancak turistik tatil amaçlı gezilerimizi gitmediğimiz illerimize yapalım, keşfedelim. Havayolundan, yeme içme sektörüne otellerimize kadar bir zincir. İşin neticesinde, katkı sağlayalım istiyorum" diye konuştu.

- "Asgari ücretin artırılması, olumlu katkı sağlayacak"

Asgari ücretin artırılmasının da olumlu yönde etkileri olacağına inandığını dile getiren Güral, sözlerini şöyle bitirdi:

"Çalışan arkadaşlarımızın gelirleri ne kadar fazla olursa, satın alma gücü ve tüketimler de bir o kadar fazla olacaktır. Maliyetler artacak, iş dünyası bunu bir geçiş süreci içerisinde absorbe edecektir. Bunu da yapacağız. Şartlar buysa iş dünyası kendi içerisinde bu şartlara göre hesabını yapacak. Satın alma gücünün yükselmesi açısından çalışan kesim adına olumlu buluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.