Antalya

AK Parti İl Başkanı Sümer, Kemer ilçe teşkilatını ziyaret etti

16:26 28 Ocak 2016
AK Parti İl Başkanı Sümer, Kemer ilçe teşkilatını ziyaret etti

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, partisinin Kemer ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Geçen günlerde il yönetimine istifasını sunan Kemer İlçe Teşkilatı yönetiminin yerine geçecek yeni isimler hakkında görüş alışverişinde bulunan Sümer ve İl Koordinatörü Ahmet Koca partililerden adaylar hakkında bilgi aldı.

Gazetecilere açıklama yapan Sümer, eski İlçe Başkanı Ferruh Derin'in görev yaptığı kısa sürede dört seçim gördüğünü belirterek, kendisine emeklerinden dolayı teşekkür etti. Derin'in aile ve sağlık problemleri yüzünden istifasını kendilerine sunduğunu ve kabul edildiğini ifade eden Sümer, siyasete aktif olarak devam etmese de Derin'in partinin bir üyesi olarak siyasete devam edeceğini söyledi.

Kemer'in kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Sümer, şöyle konuştu:

"Çünkü turizmin başkenti Antalya ve turizmin ilk tohumlarının atıldığı bölge de Kemer. Şimdi bir arayış içerisindeyiz. Yeni bir ilçe teşkilatı, yeni bir başkan. Arkadaşlar da yeni bir ilçe başkanı gelecekse yeni bir yönetimle gelsin diye yönetim olarak istifa dilekçelerini bize sundular. Biz de bunu genel merkezimize bildirdik. Afyonkarahisar 22 ve 23'üncü dönem Milletvekili ve Antalya İl Koordinatörü Ahmet Koca da çalışmaya başladı. Biz artık köklü bir partiyiz. 15 yıllık ve iktidar olan bir partiyiz. Bizim de yazılı olmayan teamüllerimiz var kurallarımız var. Bu kurallar neticesinde çoğunluk kimi isterse ilçe başkanı olarak seçeceğiz ve bu çatı altında da yönetimlerini belirleyeceğiz. İnşallah Kemer içinde hayırlı olur."

- "Kemer Belediye Başkanı Gül, partimize başvurmadı"

İlçe başkanlığı için hiçbir başvuru almadıklarını anlatan Sümer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim partimizde başvuru yok. Biz teşkilatımız ne derse o yönde karar veririz. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün AK Parti'ye geçeceği hakkında haberler çıktı. Bizim öyle bir gündemimiz yok. Partimizde de öyle bir gündem bulunmamakta. Siyaset yapılması zor bir meslek. Burada siyaset zor. Bizim arkadaşlarımızın geçmişte yaşadıkları bazı şeyler var. Biz bunları göz ardı edip de böyle bir işe girişmeyiz. Bizim böyle bir belediye başkanını partimize dahil etme gibi bir durumumuz yok. Zaten kendilerinin de böyle bir talebi yok. 2019'da AK Parti olarak buranın belediye başkanlığını inşallah alacağız."

- "Antalya'da hedef yüzde 50"

AK Parti'nin Antalya genelinde yüzde 42 oy aldığını hatırlatan Sümer, "Antalya siyaset tarihi boyunca alınamamış bir oyu biz aldık. Tüm teşkilatlarımızla bu büyük başarıyı sağladık. Şimdi bizim ilk defa partimize oy veren seçmenlerimiz var. Partimize üye değiller ve partimize oy verdiler. Yüzde 39'dan yüzde 42'ye çıkarttığımız bir oyumuz bulunuyor burada. Bize oy veren bu arkadaşlarımızın bizi tanımalarını istiyoruz. Bizi tanıdıktan sonra zaten bizim işimizin halka hizmet olduğunu görecekler. Antalya'daki hedefimiz yüzde 50'dir. Üye sayımızı artırmamız lazım. Bu nedenle de 250 bin olan üye sayımızı 500 bine çıkartmak için hedef koyduk."

İstifa eden Derin ise rahatsızlığı yüzünden süre sonra ameliyat olacağını, artık işi ve ailesiyle ilgilenmek istediğini ancak yeni yönetimde kendisine görev verilmesi halinde hizmet etmeye devam edeceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.