Antalya

Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası

21:08 29 Ocak 2016
Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu (GESF) tarafından Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası, final maçları ve ödül töreni ile sona erdi. Bir otelde düzenlenen organizasyona yaklaşık 600 sporcu katılırken, görme engelli sporcular, kendilerine özel satranç takımlarıyla beş gün boyunca şampiyonada mücadele etti. Yıldızlar, gençler, kadınlar ve genel kategorilerinde yapılan şampiyonada dereceye giren sporcular ve başarılı kulüplere madalya ve kupa verildi.

GESF Başkan Vekili Hasan Sayyıdan, madalya töreninde yaptığı açıklamada, tahminlerinin üzerinde bir katılım olduğunu belirterek, "Burada milli takıma seçilecek sporcularımızı belirledik. Milli takıma seçilecek sporcularımızın da uluslararası şampiyonalarda ülkemizi başarıyla temsil edeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz ise dereceye giren sporcuları kutladı.

Şampiyonada, kadınlar kategorisinde Hediye Eryılmaz birinci, Huriye Çetintaş ikinci, Ayten Cansel Özkan da üçüncü oldu.

Yıldızlar kategorisinde, Emre Eren birincilik elde ederken, Selami Kıran ikinci, İsmail Uysal ise üçüncü sırada yer aldı.

Gençlerde ise şampiyonayı Süleyman Saltık birinci, Atakan Sarsam ikinci, Ümit Selçuk üçüncü olarak tamamladı.

Genel alt kategoride Enes Erden birinci, İbrahim Çetin ikinci, Cüneyt Kökalan üçüncü, genel üst kategoride ise Mümin Aksu birinci, Emre Ev ikinci ve Levent Vural üçüncü sırayı aldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.