Antalya

Sultanahmet'teki terör saldırısı

10:57 30 Ocak 2016
Sultanahmet'teki terör saldırısı

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün, Sultanahmet'teki terör saldırısında ölen Alman turistlerin birinci derece yakınlarına ilçede ömür boyu bir haftalık tatil teklifi, ailelere ulaştırıldı

Almanya'nın Antalya Konsolosu Martin Vetter, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü ziyaret etti.

Vetter, ziyarette yaptığı konuşmada, saldırının ardından hayatını kaybeden Alman turistlerin ailelerine ömür boyu bir haftalık tatil imkanı sağlayan Kemer Belediyesi adına Başkan Gül'e teşekkür etti. Böyle bir davranış beklemediklerini ifade eden Vetter, Gül'ün teklifini ölen Alman turistlerin ailelerine ilettiklerini ve ailelerin teklifi değerlendirmek istedikleri zaman Başkan Gül ile iletişime geçeceklerini söylediklerini aktardı.

Mustafa Gül ise Sultanahmet'teki patlamanın ardından Kemer'deki güvenlik konusunda Vetter'e bilgi verdi. Gül, Kemer'in yeterince güvenli olduğunun altını çizerek, "Kemer'de bütün mobeseler çalışıyor ve altyapı yenileme çalışmaları var. Kemer'de güvenlikle ilgili bir sorun yaşanacağını düşünmüyoruz. Emniyet ekipleri de bu konu üzerinde oldukça hassas davranıyor" dedi.

- "Almanya bizim için yeni bir pazar gibi olacak"

Gül, birçok turizm fuarında Kemer'in tanıtım çalışmasını yaptıklarını, Rusya ile yaşanan krizin ardından Almanya'nın, yeni pazar olacağını vurguladı. Başkan Gül, "İlk başlarda Alman turistler en çok Kemer'e geliyordu. Bölgede Rus turist ağırlığı olmaya başlayınca, Almanlar Side ve Alanya bölgelerini tercih etmeye başladılar. Ama artık Kemer, Almanya'da da bir atılım içerisinde ve yapılan çalışmalarla bu yoğunluğu tekrar yakalayacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Ziyarette yer alan Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül ise dünyada ciddi bir terör tedirginliği olduğunu, Başkan Gül'ün Almanların ailelerine yaptığı teklife olumlu baktıklarını dile getirdi.

Tayyar Gül, teklifin Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk bağlarını daha da güçleneceğinin altını çizdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.