Antalya

Kemer ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ünsal:

12:48 04 Şubat 2016
Kemer ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ünsal:

Kemer ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi genel kurulu yapıldı.

Kooperatif binasında gerçekleştirilen toplantıya başkan Bolat Ünsal ve kooperatif üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Ünsal, esnafın işinin her geçen gün zorlaştığına değinerek, turizm ilçesi olan Kemer'de esnafın her sezon bir önceki sezonu aradığını söyledi.

Türkiye'nin turizm alanında uzun vadeli bir planının olmayışının turizm alanındaki yerel çalışmalarıda sonuçsuz bıraktığını ifade eden Ünsal, "Yasal düzenlemeler, destekler ve tanıtımlar devlet nezdinde sistemli yapılmadığı sürece ilçe bazında yaptığımız fuarlardaki tanıtımlar belli bir oranın ötesine geçemiyor" dedi.

Ünsal, turizmde kendini kanıtlamış ülkelerin kendi nüfuslarından fazla turist ağırladığını vurgulayarak, "Türkiye turizminin 'kendini kanıtlamış denmesi için 78-80 milyon turist ağırlanması gerekiyor. Bunun altındaki rakamları başarı olarak görmüyorum. Sürekli kan kaybeden küçük esnaf ve sanatkar dibe vurmadan önce yeni projelerin geliştirilmesi gerekir" diye konuştu.

- "Kemer'in makyaja ihtiyacı var"

Esnafın beklentileriyle ilgili de açıklama yapan Bolat Ünsal, aynı cadde üzerinde aynı işi yapan esnafın olmaması yönünde hazırladıkları yasa taslağının TBMM'den geçmediğine işaret etti. İlçede artık ticari alanların durdurulması gerektiğini belirten Ünsal, Kemer'in de yeni bir makyaja ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Ünsal'ın konuşmasının ardından, bilanço gelir gider tabloları okundu ve okunan tablolar oy birliği ile kabul edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.