Antalya

Kaş'ta endoskopi ünitesi hizmete girdi

11:56 09 Şubat 2016
Kaş'ta endoskopi ünitesi hizmete girdi

Kaş Devlet Hastanesi'nde endoskopi ünitesinin hizmete başladığı bildirildi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, Kaş Devlet Hastanesi'nde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından alımı yapılan mide ve bağırsak rahatsızlıklarında erken tanı ve tedavi sağlayacak endoskopi ünitesinin kurulumu yapılarak, hizmet vermeye başladığı belirtildi.

Hasta kabulüne başlanan ünitede ilk endoskopi işleminin başarıyla yapıldığı belirtilen açıklamada, Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mevlüt Emre Karaahmetli'nin birim sorumluluğunu üstlendiği ve hemşire Recep Akbulut'un yardımcı personel olarak görev yaptığı ünitenin Kaş ilçesinde ilk olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "52 yataklı yeni hastane binasına taşınmasının ardından büyük bir ivme yakalayan Kaş Devlet Hastanesi'nde hemodiyaliz ünitesinin açılmasının ardından endoskopi ünitesinin de hizmete açılmasıyla büyük bir eksiklik daha giderilmiş oldu" ifadesine yer verildi.

Kaş Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Davut Ertekin, hizmete açılan endoskopi ünitesiyle Kaş'ta sağlık alanında önemli bir eksikliğin daha giderildiğini belirterek, yeni açılan birimlerimizle hizmet kapasitesinin devamlı olarak arttığını, gelen hasta sayısındaki artışın da bunun en önemli göstergesi olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.