Antalya

Başkan Türel, projelerin inşaatlarını inceledi

13:24 09 Şubat 2016
Başkan Türel, projelerin inşaatlarını inceledi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, inşaat halindeki Antalyaspor tesisleri, makine ikmal, hizmet binası, Doğu Garajı Kültür Merkezi ve nekropol alanı, Altınova yolu, Kurşunlu Mezarlığı, raylı sistem ve Expo-Kundu yolu projelerini inceledi.

Başkan Türel, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden yatırımların şantiye alanlarını ziyaret etti. İnşaatlarla ilgili yetkililerden bilgi alan Türel, Antalyaspor'un kamp ve spor tesislerinin yüzde 50'sinin tamamlandığını söyledi. Türel, Döşemealtı ilçesine yapılan 18 bin 500 metrekaresi kapalı 134 bin metrekare büyüklükteki tesislerin 7 Temmuz 2016 tarihine yetişmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı.

Alanın Avrupa'nın en iyi kamp ve spor tesislerinden olacağına dikkati çeken Türel, tesislerde 4 futbol sahası, 2 küçük futbol sahası, antrenman sahası, konaklama tesisleri, bin kişilik kapalı tribün, çok amaçlı spor salonu, tenis kortu, halı saha, Antalyaspor futbol okulu, fizyoterapi ve fizik tedavi merkezleri ile tam donanımlı fitnes salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, jakuzi, fizik tedavi havuzu, Antalyaspor Müzesi, 400 kişilik konferans salonu, restoran ve eğlence merkezlerinin yer alacağını kaydetti.

Makine ikmal şantiye alanının da 16 bin metrekareden oluştuğuna dikkati çeken Türel, haziran ayında bitirilmesi beklenen alanda iki daire başkanlığının bulunacağı idari bina, yemekhane, atölyeler ve otoparkın yer alacağını vurguladı.

Türel, Doğu Garajı Kültür Merkezi ve nekropol alanının da bittikten sonra kent esnafına olumlu yansımaları olacağını belirtti. Türel, projede festival çarşısı, restoranlar, mağazalar, Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, konser ve tiyatro salonu, otopark, sergi galerisinin de yar alacağını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.