Antalya

Dalgıçlardan köpekbalıklarına ziyafet

17:10 09 Şubat 2016
Dalgıçlardan köpekbalıklarına ziyafet

Antalya'daki akvaryumda köpekbalıklarının dalgıçlar tarafından beslenmesi ilginç görüntülere sahne oldu.

Antalya Akvaryum'da görev yapan iki dalgıç, yemlerin bulunduğu kaplarla 2 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilen akvaryumun derinliklerine indi. Kaplardaki yemi, 131 metre uzunluğunda, bazı yerleri 4,5 metre derinlikteki akvaryumda köpekbalıklarına yediren dalgıçlar, ziyarete gelen vatandaşların ilgisini çekti. Yaklaşık yarım saat süren yemleme sırasında köpekbalıklarının kaplardaki yemi almak için verdiği mücadele ve dalgıçların zor anları, ilginç görüntüler oluşturdu.

Antalya Akvaryum Genel Müdürü Kemal Kumkumoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, dalgıçların her gün saat 12.00'de köpekbalıklarının da aralarında bulunduğu balıkları, hazırlanan özel yemlerle beslediğini söyledi. Balıkların beslenmesinin "görsel bir şova" dönüştüğünü belirten Kumkumoğlu, "Akvaryumumuzda 10 binin üzerinde canlı yer alıyor. Burada doğal bir döngü var. Bir yandan doğal ömürlerini tamamlayan balıklar ayrılıyor, yenileri konuyor. Ancak son dönemlerde özellikle tropik balıkları çeşitlendirdik" dedi.

Yarı yıl tatilinde takdir belgesi alan öğrencilere hediye olarak akvaryumu ücretsiz gezi imkanı sunduklarını hatırlatan Kumkumoğlu, şunları kaydetti:

"Başarılarını bu şekilde ödüllendirmek istedik. Kampanyamızın yoğun ilgi görmesi üzerine, üçüncü yılımıza özel ne yapabiliriz diye düşündük. Tüm ziyaretçilerimize giriş ücretlerini yüzde 50 indiriyoruz. Görmek isteyen ama gelemeyen ziyaretçilerimize bunu duyurmak isteriz. Kampanyamız 13 Şubat'ta başlayacak, 13 Mart'a kadar devam edecek. 35 lira olan akvaryum girişi, 17,5 liraya, 27 lira olan çocuk girişleri ise 13,5 liraya gerilemiş olacak bir aylığına. Ayrıca tüm işletmeleri gezmek isteyenler için var olan paketimizde de ciddi bir indirime giderek, önceden sadece akvaryum gezisini içeren 35 liralık paketle bünyemizde bulunan tüm alanlar gezilebilecek."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.