Antalya

"Uluslararası MENA Ülkeleri Antalya Zirvesi"

19:41 09 Şubat 2016
"Uluslararası MENA Ülkeleri Antalya Zirvesi"

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden Antalya'ya gelen turist sayısının artırılması ve alternatif pazar yaratılması amacıyla düzenlenen "1. Uluslararası Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Antalya Zirvesi" tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansının desteği, Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğu ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Serik Belediyesi ana organizasyonuyla Antalya Belek'te düzenlenen ve beş gün süren zirvede, sunumlar yapıldı, ikili görüşmeler gerçekleştirildi, tarihi ve turistik mekanlara ziyaret düzenlendi.

BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen, yaptığı açıklamada, Rusya ile yaşanan olumsuz gelişmelerin ardından Antalya turizminde sıkıntılara çözüm bulmak ve yeni alternatif pazarlar oluşturmak amacıyla düzenledikleri zirveyi başarılı bir şekilde tamamladıklarını söyledi.

Zirve kapsamında ikili görüşme gerçekleştirildiğini anlatan Özen, yeni tur ve işbirliklerinin prensip anlaşmalarını yaptığını, görüşmelerin taraflar için oldukça verimli ve yeni tur programlarının temelini oluşturduğunu ifade etti.

MENA ülkeleri seyahat acenteleri ile medya mensuplarının, iki gün boyunca Antalya'nın başta turistik tesisleri olmak üzere tarihi ve turizm değerlerini yerinde gördüğünü belirten Özen, şunları kaydetti:

"Çok iyi diyaloglar kuruldu, zirve başarılı bir şekilde sona erdi. Zirve kapsamında 91 medya mensubu, seyahat acentesi sahipleri, Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Fahad Al-Fehaid ve MENA ülkelerinin Ankara büyükelçilerini Belek'te ağırladık. Kemer'den Alanya'ya kadar bölgemizin sahip olduğu güzellikleri yerinde tanıttık. Bu zirve sonunda Antalya turizmindeki Arap turist sayısının artacağını umuyoruz. Zirve kapsamında Antalya'ya gelen seyahat acentelerinin bir kısmı hali hazırda İstanbul paketleri satmaktadırlar. Bu vesileyle ülkemize İstanbul'dan giriş yapan ziyaretçiler için Antalya'yı da tur programlarına dahil edeceklerini umuyoruz. Katılımcılardan aldığımız olumlu izlenim ve verimli iş görüşmelerinden dolayı bundan böyle her yıl programı düzenlemeyi planlıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.