Antalya

Başkan Böcek'ten rehabilitasyon merkezine ziyaret

16:48 10 Şubat 2016
Başkan Böcek'ten rehabilitasyon merkezine ziyaret

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Başkan Böcek, ziyarette yaptığı konuşmada, geçen yıl rehabilitasyon merkezinde 3 bine yakın ziyaretçi ağırladıklarını ve sahiplendirme programı ile de 654 kedi ve köpeği yeni ailelerine teslim ettiklerini söyledi.

Sokaktan barınağa alınan kedi ve köpeklerin laboratuvar ortamında yapılan bir dizi tahliller sonrasında kısırlaştırıldığını anlatan Böcek, sonrasında ise rehabilite programına alınan sokak hayvanlarını kendilerine ayrılan özel ısıtıcılı bölümlerde sahiplendirme programı kapsamında beklemeye alındığını kaydetti.

Böcek, amaçlarının genç nesillere hayvanları sevdirmek olduğunu dile getirdi.

Merkezi öğrenci gruplarına açtıklarını da ifade eden Böcek, burada sokak hayvanlarıyla oyun oynayan çocukların, onları tanıyarak sevmeyi öğrendiklerini belirtti. Bu kapsamda 2015'te 12 okuldan toplam 300 öğrenciyi hayvan barınağında ağırladıklarını bildiren Böcek, vatandaşlarla birlikte barınakta ağırladıkları kişi sayısının 3 bine yakın olduğunu vurguladı.

Böcek, merkezde laboratuvar ve yeni ameliyathane bölümleri oluşturduklarını da dile getirerek, geçen yıl 573 köpek ve 265 kedinin kısırlaştırdığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.