Antalya

EXPO Göleti'ne su verilmeye başlandı

10:46 11 Şubat 2016
EXPO Göleti'ne su verilmeye başlandı

Antalya'da 23 Nisan'da açılacak botanik EXPO için çalışmalar aralıksız sürdürülürken, 80 dekarlık EXPO Göleti'ne Aksu Çayı'ndan su verilmeye başlandı.

EXPO 2016 Antalya Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, EXPO Göleti'ne bugüne kadar 12 balık türü, 3 kurbağa türü, 2 kaplumbağa türü, 2 karides türü ve birer yengeç, midye ve kabuklu türü bırakıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, projeyi yürüten ekipte yer alan Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, amaçlarının Antalya Havzası'nın ve Türkiye'nin biyo çeşitliliğine dikkati çekmek ve EXPO Göleti'nde bir habitat yaratmak olduğunu belirtti.

Gölete, özellikle Toroslar'ın alt kesimindeki canlıları bırakmaya çalıştıklarını kaydeden Gökoğlu, şu bilgileri verdi:

"Şu ana kadar 22 tür bıraktık. Taahhüt ettiğimizden 6 tür daha fazla bıraktık. Genellikle bu bölgedeki su kaynaklarından temin etmeye çalışıyoruz canlıları. Bunlar Kırkgöz, Arapsuyu, Sarısu, Boğaçayı, Düdençayı, Yamansaz, Aksu, Köprüçayı, Manavgat Irmağı ve kolları. Sazan, çiçek balığı, yayın balığı, 3 tür kurbağa, tatlısu yengeci, 2 kaplumbağa türü bıraktık, bırakmaya devam edeceğiz."

Ziyaretçilerin gölet kenarında yengeçleri, balık ve kamlumbağa türleri ile diğer su canlılarını görme imkanı bulacağını belirten Gökoğlu, gölete 23 Nisan'a kadar 8 bin 500 canlının bırakılmış olacağını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.