Antalya

Antalya'daki "gazinocu cinayeti" davasında karar

20:36 12 Şubat 2016
Antalya'daki "gazinocu cinayeti" davasında karar

Antalya'nın Serik ilçesinde gazino işleten İskender Doğan'ın bir akaryakıt istasyonunda öldürülmesiyle ilgili 3 kişinin yargılandığı davada sanıklara toplam 47 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Burak Körkılıç, Serdar Dalmızrak, Baki Altıntop, sanık yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Burak Körkılıç, duruşmadaki savunmasında, İskender Doğan'ın ölümünden dolayı pişman olduğunu ifade ederek, "Daha önceki savunmalarını tekrar ederim, bu olaydan da pişmanım, böyle olmasını istemezdim. Benim amacım korkutmaktı. Fakat telaşlandım ve bu olay meydana geldi" dedi.

Sanık Baki Altıntop da, İskender Doğan'ın öldürülmesinde Körkılıç'a yardımda bulunmadığını, tanıkların beyanlarına katılmadığını ve kendisine iftira atıldığını savundu.

Körkılıç'ı azmettirdiği ileri sürülen Serdar Dalmızrak ise önceki savunmalarını tekrar ettiğini ve Doğan'ın öldürülmesini azmettirmediğini belirtti.

Mahkeme heyeti, Körkılıç'ın Doğan'ı öldürme suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Heyet, sanığın sabıkasının olmayışı, yargılama sürecindeki olumlu tavırları ile pişmanlığı nedeniyle cezasını 25 yıla indirirken, Körkılıç'a ayrıca silah taşıma suçundan da 10 ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

Sanıklardan Serdar Dalmızrak'a cinayeti azmettirdiği ve ruhsatsız silah bulundurduğu gerekçesiyle 13 yıl 30 gün hapis cezası verilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, Baki Altıntop'a da kasten adam öldürme suçuna yardım ettiği gerekçesiyle 8 yıl 4 ay hapis cezası verilmesini karara bağladı.

- Olay

Antalya'nın Kepez ilçesinde 17 Ocak 2015 günü gazino işletmecisi İskender Doğan, bir akaryakıt istasyonunda Burak Körkılıç tarafından silahla vurularak öldürülmüştü.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.