Antalya

Tapu ve Kadastro çalışanlarına arşiv mevzuatı eğitimi

11:02 06 Mart 2016
Tapu ve Kadastro çalışanlarına arşiv mevzuatı eğitimi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanlığı, yaklaşık 900 çalışanına arşiv mevzuatı eğitimi verdi.

Antalya'nın Kemer ilçesinde bir otelde verilen eğitimde konuşan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanı Zeynel Abidin Türkoğlu, eğitimi arşiv memurlarına yönelik olarak düzenlediklerini söyledi.

Türkoğlu, arşiv memurlarına güncel mevzuat bilgileri, mevzuat değişiklikleri, arşiv tarihi, yeni teknik gelişmeler, arşivin elektronik ortama aktarılması, yazılımlar konularında eğitim verildiğini belirtti.

- Osmanlı tapuları sergileniyor

Eğitim boyunca, Osmanlı dönemine ait tapu, bazı padişahların mühürleri, tuğralar, Osmanlıca el yazısı ile yazılmış Kur'an-ı Kerim ve mühürlerin bulunduğu fotoğraf sergisi de açık olacak.

Sergi hakkında da açıklama yapan Türkoğlu, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün arşivinde Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde kullanılan mülkiyete esas kayıtların olduğunu söyledi.

Arşivde bulunan kayıtların bazılarının görsellerini tablo olarak hazırladıklarını belirten Türkoğlu, "Bu tür eğitim, kongre ve seminerlerde sergiler açıyoruz. Sergilerde atalarımızın hazine olarak adlandırdığı bu kayıtları ilgililerin istifadesine sunuyoruz. Sergide 65 metre uzunluğunda Ayasofya Vakfiyesinin bir resmi, Bezm-i Alem Valide Sultan Vakfiyesinin bir resmi, değişik tuğralar ve tapu müdürlüklerinde değişik dönemlerde kullanılan mühürler var" dedi.

Eğitim, 18 Mart 2016 tarihinde sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.