Antalya

AESOB Başkanı Sevimçok hayatını kaybetti

23:28 27 Mart 2016
AESOB Başkanı Sevimçok hayatını kaybetti

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süredir Ankara'daki bir hastanede yoğun bakım servisinde tedavi gören Sevimçok'u kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Çetin, üç ay önce kalp ameliyatı olan ve kalp kapakçığı değişen Sevimçok'un, iki hafta önce geçirdiği ikinci ameliyat sonrası bir daha uyanamadığını aktardı.

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, twitter hesabından, "Çok sevdiğim dostum Antalya Esnaf Odalar Birliği Başkanımız Abdullah Sevimçok Hakk'a yürüdü. Başımız sağolsun. Mekanı cennet olsun." paylaşımında bulundu.

- Abdullah Sevimçok'un öz geçmişi

- 1965 yılında Antalya'da doğan Sevimçok, kentte 100 yılı aşkın süredir aynı mesleği yapan bir ailenin dördüncü kuşak temsilcisiydi. Esnaf ve sanatkar teşkilatına 1992 yılında Pastacılar Odası Başkanı olarak adım attı. 1997 yılında, esnaf ve sanatkar arkadaşları ile Kepez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifini kurdu, başkanlığa seçildi, halen de bu görevi yürütmekteydi. 1999 yılında girdiği Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği yönetiminde, istifa ettiği 2009 yılına kadar başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 1 Mayıs 2010'da yapılan genel kurulda, AESOB başkanlığına seçilen Abdullah Sevimçok, evli ve iki çocuk babasıydı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.