Antalya

Ukraynalı tatilcilerden "Alanya'ya gelin" çağrısı

17:47 31 Mart 2016
Ukraynalı tatilcilerden "Alanya'ya gelin" çağrısı

Antalya'nın Alanya ilçesinde tatil yapan Ukraynalılar, "Alanya'da tatil çok güzel" çağrısıyla vatandaşlarını Türkiye'ye tatil yapmaya çağırdı.

İlçede tatil yapan Olga Katovych, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye ilk kez geldiğini söyledi. Tatilinin çok iyi geçtiğini ifade eden Katovych, "Çok iyi bir yer. Her şey çok güzel. Herkesi bekliyorum. Televizyon ve gazeteleri izleyip okumuyorsanız her şeyin çok farklı olduğunu söyleyebilirim. Burası çok güzel. Her şey için teşekkür ederim." dedi.

Gennadiy Melnychenko adlı turist ise Türkiye'ye ikinci kez geldiğini anlatarak, "Güneş, dağlar deniz her şey çok güzel ve mükemmel. Hiçbir sıkıntı yok. Tüm Türkiye çok iyi ama Alanya çok daha güzel. Rahatlıkla tatile gelebilirler." diye konuştu.

Olena Domotenko da Alanya'nın çok güzel olduğunu belirterek, ilçede hiç bir sıkıntı yaşamadıklarını anlattı. Daha önce Gürcistan ve Kazakistan'da tatil yaptığını belirten Domotenko, "Ama burası çok daha farklı." dedi.

- Turizmciler Ukrayna ve İran pazarından umutlu

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen 22 Ukrayna Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nı ziyaret ederek, "Ukrayna'dan 1 milyon turist bekliyoruz" açıklamasını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a, Alanya'daki turizmciler de destek verdi.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Bakan Ünal'ın açıklamasının doğru olduğunu belirterek, "Ukrayna pazarına yapılan çağrı olumlu bir uygulama. Rusya ile yaşanan uçak krizinde Rusya pazarında yaşanan eksilmeyi farklı pazarlara girerek gidermek istiyoruz. Hem Ukrayna hem de İran ile turizmdeki Rusya açığını kapatabiliriz." diye konuştu.

Utapia Otel World Otel Yöneticisi Murat Dursun ise yıllardır Ukrayna pazarı ile çalıştıklarını söyledi. Ukrayna ile iyi ilişkilerinin olduğunu dile getiren Dursun, "Son 2 yılda Ukrayna'daki krizden sonra misafir sayımız azaldı ama bu sene yeniden toparlanacağını düşünüyoruz. Onları ülkemize bekliyoruz. Bakanımızın bu yöndeki açıklamaları da turizme katkı sağlayacaktır." ifadesini kullandı.

Ukraynalı tatilcilerin bu yıl ara sezonda gelmeye başladığını vurgulayan Dursun, "Rezervasyonlarımız da geliyor. İnşallah bundan sonra bizler ve ülkemiz için daha iyi olacak." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.