Antalya

Kemer'de "Yaza Merhaba Şenliği"

20:30 16 Nisan 2016
Kemer'de "Yaza Merhaba Şenliği"

Antalya'nın Kemer ilçesinde "Yaza Merhaba Şenliği" düzenlendi.

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğince (KETOB) ilçe belediyesinin desteğiyle bu yıl beşincisi düzenlenen şenlik, kortej yürüyüşüyle başladı. Turistlerin de aralarında bulunduğu grup, Liman Caddesi'nden Olbia Park'a kadar yürüdü.

Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, bazı olumsuzların yaşanmasına rağmen hükümetin turizme önemli katkıları olduğunu söyledi.

Kaymakamlık ve belediye olarak İdyros Antik Kenti ve Selçuklu Av Köşkü'nü turizme kazandırmak için gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade eden Feslihan, Kültür ve Turizm Bakanlığının da bu konuya olumlu yaklaştığını belirtti.

Belediye Başkanı Mustafa Gül de Antalya'da şehit olması nedeniyle şenliği buruk şekilde düzenlediklerini dile getirdi.

Geçen yıl turizm sezonunu yaklaşık yüzde 25 düşüşle kapattıklarını anlatan Gül, "Bu sene 2-2,5 milyon Rus turisti ağırlarız diye düşünüyorduk ama olmadı. Bazen ülkeler arasındaki sorunlar buna etki edebiliyor. Rus turist açığını kapatamayacağız ama hayat devam ediyor. Bu açığı kapatmak için başka ülkelerden çare arıyoruz. Bu sene yurt dışından 4 milyon turist getirme şansımız yok. Bunu iç piyasadan kapatacağız." dedi.

Şenlik, halk oyunları ve dans gösterileriyle sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.