Antalya

Ruslar tatil için yarıştılar

10:51 17 Nisan 2016
Ruslar tatil için yarıştılar

Antalya'nın Kemer ilçesinde "Uluslararası imla etkinliği" düzenlendi.

Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği (VELES) tarafından Kemer'de bir otelde düzenlenen etkinliğe yaklaşık 200 kişi katıldı. Sunuculuğunu Rus sanatçı Yana Poplavskaya'nın yaptığı etkinlikte Ruslar, Rusçayı en iyi yazabilmek için kıyasıya yarıştı.

Sunucu Poplavskaya yarışmacıların yazacağı metni okurken, yarışmacılar metni güzel ve hatasız bir şekilde yazmak için çabaladı.

VELES Başkanı Nadezhda Pelit, gazetecilere yaptığı açıklamada, imla etkinliğinin ilk olarak 2004'de Rusya'daki Novosibirsk Devlet Üniversitesi'nde Rus diline ilgi çekmek ve halkın okuma yazma oranını artırmak için düzenlendiğini hatırlatarak, her yıl etkinliğin yapıldığını söyledi.

Türkiye'de ise ikinci defa yapılan etkinliğine yaklaşık 200 Rus'un katıldığını ifade eden Pelit, "Güzel ve hatasız bir metin yazabilmek için bu etkinliği yapıyoruz. Çok önemli bir organizasyon. Amacımız, Rus dilini doğru kullanmak ve ülkelerinden uzakta olmaları nedeniyle dillerini unutmaması sağlamak. Yana Poplasvkaya'nın okuduğu metni en güzel ve hatasız yazana bir otelde tatil hediyesi verilecek." diye konuştu.

Pelit, yazılan metinlerin jüri tarafından incelenmesinden sonra birincinin açıklanacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.