Antalya

Serik’te, Vatan Şehitlerini ve Gazilerini Anma, Birlik ve Beraberlik Buluşması

13:38 18 Nisan 2016
Serik’te, Vatan Şehitlerini ve Gazilerini Anma, Birlik ve Beraberlik Buluşması

Serik'in Gebiz Mahallesine bağlı Yunuslar Mevkinde yaşayan vatandaşlar tarafından, "Vatan Şehitlerini ve Gazilerini Anma, Birlik ve Beraberlik Buluşması" düzenlendi.

Şehit yakınları ve gazilerin özel davetli olarak katıldığı programa, Serik Kaymakamı Rıfat Altan, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Ece, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, bazı kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Kaymakam Altan, Türkiye'nin son zamanlarda yoğun terör saldırılarına maruz kaldığını belirterek, "Bunu da Kurtuluş Savaşı döneminde başardığımız gibi el ele vererek, birlik ve beraberlik içerisinde aşacağımıza inancım tamdır. Hiçbir zaman umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmayalım. Allah ülkemizi bölmek isteyen şer odaklarına ve güçlere fırsat vermesin." dedi.

Belediye Başkanı Ramazan Çalık ise vatan için yeri geldiğinde herkesin şehit olmaya hazır olması gerektiğini söyledi.

Çalık, "Allah bu memleket için toprağa düşen insanlarımızın mekanını cennet eylesin, bizi onlarla cennette buluştursun. İnşallah bundan sonra şehit sayılarımız azalır. Çünkü yeterince şehit verdik." dedi.

Konuşmaların ardından Mevlid-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Gebiz Ortaokulu 3. sınıf öğrencisi Kadriye Tunç'un okuduğu, "Şehit Olursam Ağlama Anne" adlı şiir programa katılanlara duygulu anlar yaşattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.