Antalya

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

11:26 23 Nisan 2016
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Antalya'nın Kemer ilçesinde tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan'ın Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından Kemer Merkez İlkokulundaki kutlamalarla devam etti.

Damarcan, konuşmasında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın milli varlığı yüceltme günü olduğunu belirterek, Atatürk'ün 23 Nisan'ı çocuklara armağan ettiğini söyledi.

TBMM'nin de "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesiyle yüce bir organ olduğunu anlatan Damarcan, geleceğin teminatı çocukları korumak gerektiğini, devlet ve millet olarak çağın gerisinde kalmadan eğitime önem verilmesini anlattı. Damarcan, çocuklara her zaman sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, bütün çocukların bayramını kutladı.

Tören, daha sonra çocukların hazırladığı halk oyunları ve gösterilerle sona erdi.

Kutlamalara, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin, Kemer Emniyet Müdürü Ali Saydam, Kemer Sahil Güvenlik Bot Komutanı Hasan Özak, siyasi parti ilçe temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.